Maija Törmänen menestyvän seuran johtoon

MAIJA TÖRMÄNEN UUDEKSI PUHEENJOHTAJAKSI

Pyhäselän Urheilijain syyskokous teki merkittäviä valintoja keskiviikkoiltana (1.12.) pitämässään kokouksessa Hammaslahdessa. Koko seuran vuoden urheilijaksi valittiin toisen kerran peräkkäin suomenmestari, moninkertainen pe-tyttö sekä nuorten Ruotsi-ottelussakin esiintynyt pikajuoksija Taru Karejoki ja uudeksi puheenjohtajaksi 45-vuotias opettaja ja vahvasti kunnallispolitiikassakin mukana oleva neljän lapsen äiti Maija Törmänen.

Neljä vuotta seuraa johtanut Tapio Sormunen kertoi pitkästä lähes 15-vuotisesta taipaleestaan Pyhäselän Urheilijoissa:

-Ennen puheenjohtajuuttani toimin aktiivisesti ohjaajana, valmentajana ja talkoohommissa. Nyt ovat akut tyhjät. On aika saada seuran johtoon uusia voimia, Sormunen huokaili.

Monipuolisesti koko ikänsä urheilua harrastanut Maija Törmänen totesi ottavansa haasteen innolla vastaan:

– On ilo lähteä johtamaan menestyvää, vahvaa nuorisotyötä tekevää seuraa. Aion tuoda seuralle uutta puhtia ja tuoreita ideoita, kertoi Törmänen, joka muutti Pyhäselkään vuonna 1991 edustettuaan sitä ennen mm. koripallon, hiihdon ja yleisurheilun taitajana Ilomantsin Urheilijoita, Joensuun Katajaa, Kouvolan Urheilijoita ja Korian Pontta.

Törmäsellä on A-valmentajan paperit Itä-Suomen liikuntaopistosta, mutta hänellä ei ole koskaan ollut omia valmennettavia. Koripalloa hän on pelannut Joensuun Katajassa 1. divisioonan tasolla.

Syyskokous palkitsi vuoden ikäkausiurheilijana neljä SM-kultaa voittaneen 14-vuotiaan Kai Räsäsen ja hänen valmentajaisästään Seppo Räsäsestä tuli vuoden valmentaja. Veteraaniurheilijaksi nimettiin hiihtäjä-juoksija Elina Lyytikäinen ja uurastajaksi lentopallopariskunta Pentti ja Anita Laakkonen.

Paula-Irmeli Halosen johdolla SM-liigan portteja viime keväänä kolkutellut naisten lentopallojoukkue arvioitiin vuoden joukkueeksi.

Seuran hallitus sai myös uutta verta, kun Arvo Kauhasen, Ari Lyytikäisen, Eero Könösen sekä uudelleen valittujen Eeva Mustosen ja Kaarina Hiltusen lisäksi uusiksi jäseniksi tulivat Kari Kalajoki ja Samuli Kolu.

Yleisseurana jatkavan Pyhäselän Urheilijain jaostoja ovat ensi vuonnakin yleisurheilu, lentopallo, naisliikunta, hiihto, salibandy, pesäpallo sekä Suhmuran Veka. Jääkiekkotoiminta on toistaiseksi jäädytetty.

Eero Könönen