Jani Hyttinen Outokummusta Pyhäselän Urheilijoihin

JANI HYTTINEN OUTOKUMMUSTA PYHÄSELÄN URHEILIJOIHIN

Pyhäselän Urheilijat on saamassa uuden kovan urheilijan, kun Outokummun Partiota tähän asti edustanut Jani Hyttinen on liittymässä seuraan. Hyttinen on lupaavimpia pohjoiskarjalaisia nuoria urheilijoita ja hän voitti tänä vuonna vasta 16-vuotiaana jo Pohjois-Karjalan miesten 100 metrin piirinmestaruuden.

Vaikka Hyttinen täyttää joulukuussa vasta 17 vuotta hän kilpailee ensi vuonna jo 19-vuotiaiden sarjassa. 100 metrin ohella hän on kilpaillut menestyksellisesti pituushypyssä, jonka oma ennätys 658 syntyi vuonna 2003:

– Kesä 2004 meni SM-sijoitusten osalta alakanttiin. Pääsin mielilajeissani juuri ja juuri 10 parhaan joukkoon. Ensi vuoden yksi tavoite on 100 metrin ennätyksen parantaminen alle 11 sekunnin, kertoo Jani, joka juoksi kesällä 2003 ajan 11,43 ja kesällä 2004 seitsemän sadasosaa hitaammin.

– Harjoitusinto on kova. Olen käynyt tänä syksynä säännöllisesti isäni johdolla harjoittelemassa sekä Outokummun salilla että Joensuun Areenassa, Outokummun Varislahdessa asuva Jani selvittää.

Pyhäselän Urheilijoihin on liittynyt vuosien saatossa useita urheilijoita kunnan ulkopuolisista seuroista. Yhtään urheilijaa ei ole ns. haalittu seuraan, vaan jokainen urheilija tai hänen valmentajansa on itse ottanut yhteyttä.

Eero Könönen