Taru Karejoki PyU:n vuoden yleisurheilija

Taru Karejoki taas PyU:n vuoden urheilija

Nuorten SM-mitaleita kahminut, piirin ennätyksiä tehtaillut ja nuorten Ruotsi-ottelussakin esiintynyt pikajuoksija Taru Karejoki palkittiin odotetusti PyU:n parhaana yleisurheilijana keskiviikkona Niittylahden koululla pidetyssä päättäjäistilaisuudessa. 300 lisenssiurheilijan superluokan seura palkitsi illan aikana urheilijoita, valmentajia sekä taustahenkilöitä yhteensä noin 120.

Vuoden miesurheilijan palkinnon sai 21-vuotias juoksija Matti Räsänen ja ikäkausiurheilijana palkittiin 14-vuotias Kai Räsänen, joka neljän SM-kullan ja yhden hopean lisäksi tehtaili koko joukon piirin ennätyksiä. Kaikkiaan SM-mitaleille ylsi kesän aikana 17 urheilijaa.

Pyhäselän Urheilijat pysyi toista vuotta peräkkäin P-Karjalan 17-19-vuotiaiden sekä yleisten sarjojen seuraluokittelun kärkenä ja on valtakunnassakin ainoana pohjoiskarjalaisena superluokan seurana sijalla 10. Kaikki edellä olevat seurat ovat suurista kaupungeista.

9-15-vuotiaiden sarjoissa PyU on pysytellyt maakunnan ykkösenä jo kohta neljännesvuosisadan ajan eli yhtäjaksoisesti 22 vuotta. Valtakunnassakin huomiota herättäneistä suurista massoista on valikoitunut urheilijoita myös maailman huipulle, joista maailmanmestari Aki Parviainen edusti PyU:ta vuosina 1982-1995. Kaikkiaan maaotteluihin ja arvokisoihin on 15 menestysvuoden aikana yltänyt parikymmentä urheilijaa.

Valmennusta tehostetaan

Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti myös PyU on tehostamassa valmennustaan, jotta mahdollisimman moni lapsi- ja nuorisohuipuista jatkaisi aikuisikään saakka ja saisi pätevää ohjausta. Lääkkeeksi tähän toivotaan kiinteitä valmennusryhmiä, joita Pyhäselkään ollaan perustamassa lisää. Pokaryn valmennuspäällikkö Jarmo Hirvonen on nostanut PyU:n ns. pilottiseuraksi viemään valmennussanomaa ja valmentajien arvostusideologiaa eteenpäin.

Varainhankinta ja erityisesti Kunniakierros-kampanja on ollut avainsana PyU:n tehokkaalle toiminnalle jo kahdeksan vuoden ajan. Kuutena viime vuonna valtakunnan ykköskerääjänä ollut toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen keräsi tänäkin vuonna muhkean SE-potin ja nosti samalla koko seuran jälleen uusiin suomenennätyslukemiin.

Eero Könönen

ks. palkitut tulospörssistä