Kai ja Pipsa sekä kiekkojoukkue mitaleille päätöspäivänä

HENKILÖKOHTAISET MITALIT KAILLE JA PIPSALLE

Pohjois-Karjala saalisti viisi henkilökohtaista mitalia Vetelissä pidettyjen 14-15-vuotiaiden SM-kisojen päätöspäivänä sunnuntaina ja nosti kokonaismitalimäärän 14:ään eli kaikkien aikojen ennätykseen. Vuonna 1994 kerättiin 12 mitalia ja viime vuonna 10. Lisäksi joukkuemitaleita kertyi kolmen päivän aikana 12 ja luokittelupisteitä 161, jotka nekin ovat luonnollisesti uusia ennätyksiä.

Päätöspäivän henkilökohtaisiksi kultamitalisteiksi ylsivät Tohmajärven Urheilijain Katri Hirvonen 14-sarjan kiekossa ja Ilomantsin Sini Turpeinen samanikäisten 2000 metrillä. Näin Sinistä tuli yksi kisojen kaksoismestareista. Myös Katri kahmi kisoista kaksi mitalia, sillä avauspäivänä oli jo herunut kuulapronssia. Tohmajärvi nappasi myös joukkuehopeaa, kun Katri ja hänen parinaan heittänyt Maiju Pajula ylsivät joukkuehopealle.

Tilastoykkösenä 15-vuotiaiden 2000 metrin kisaan lähtenyt Ilomantsin Urheilijain Patrik Ikonen joutui niukasti taipumaan Espoon Tuomo Saloselle loppusuoran kirissä. Viimevuotinen pronssi kirkastui kuitenkin hopeaksi.

Pyhäselän Kai Räsänen oli lähellä tuplamestaruutta, mutta joutui antautumaan viimeisillä kierroksilla puolella metrillä Humppilan Severi Uusitalolle 14-vuotiaiden kiekossa. Räsänen otti kuitenkin perjantain moukarikullan jatkeeksi hopeaa 52,5 metrin heitolla. Lisäksi PyU:n joukkue Räsänen – Arttu Rouvinen nappasi joukkuekultaa ja PoU:n Aleksi Stranden heitti viidenneksi omalla ennätyksellä 48.55.

Tilastoykkösenä yli 55 metrin kaarella kisaan lähtenyt Kiihtelysvaaran Aki Kuusela ei saanut heittojaan onnistumaan ja putosi jopa kahdeksan parhaan loppukilpailusta vaatimattomalla alle 40 metrin tuloksella.

PyU:n mitalisaalis sai jatkoa 14-vuotiaiden 300 metrillä, kun Pipsa Kokko paineli ennätyksensä 42,88 ja otti pronssia. Hopealle juossut Tampereen Essi Syrjälä voitti Kokon kahdella sadasosalla.

Joukkuemitaleita myös Outokumpuun ja Polvijärvelle

Joukkuekultaa toi maakuntaan sunnuntain kisoista myös Outokummun Partion tyttöjen korkeusjoukkue Kirsi Kähkönen (155) – Niina Koistinen (145).

Henkilökohtaisessa kisassa ykköseksi hypänneen Toijalan Nelli Toivon (170) jälkeen oli tasaista. Neljäs sija jaettiin viiden tytön kesken. Tässä 155 hypänneiden joukossa olivat myös Kirsi Kähkönen sekä Heinäveden Yleisurheilijoiden Johanna Pasanen.

Polvijärven Urheililijoiden Timo-Pekka Mutanen oli viimeisen päivän suurin yllättäjä. Hän nousi tilastojen 22. sijalta 15-vuotiaiden kiekon 6:nneksi yli kuuden metrin ennätysparannuksella 48.23. Samalla PoU:n joukkue Mutanen-Saku Kummunmäki otti pronssia.

Eero Könönen