Kai Räsäselle moukarin SM-kultaa – neljän mitalin päivä Vetelissä

KAI RÄSÄNEN HEITTI MOUKARIN SM-KULTAA

SM-kisojen avauspäivä Vetelissä ja Lahdessa toi Pyhäselän Urheilijoille loistavan menestyksen perjantaina. PyU:n edustajat napsivat kolme SM-kultaa, kaksi pronssia ja kaksi viidettä sijaa. Henkilökohtaisen kultamitalin toi 14-vuotias Kai Räsänen, joka voitti moukarinheiton Vetelissä uudella 14- ja 15-vuotiaiden pe-tuloksella 62.75. Tulos uupuu vain puoli metriä 14-vuotiaiden SE-tuloksesta.

Kain hirmuheitto siivitti myös PyU:n joukkueen kultaan. Kain kanssa joukkueessa heitti Arttu Rouvinen, joka joutui varmistelemaan hieman yli 35 metrin tuloksen, kun ensimmäinen heitto oli mennyt verkkoihin. Harjoitusheitto oli kantanut n. 45 metriä, jolla Arttu olisi selviytynyt kahdeksan parhaan loppukilpailuun. Moukarikisan kolmoseksi sijoittui Kiihtelysvaaran Aki Kuusela( 54.22), joka Kalle Kauppisen kanssa toi KiiU:lle myös joukkuehopeaa.

Kai ratkaisi ensimmäisellään

Kai Räsänen uhkui itsevarmuutta rennon 60 metrin verryttelyheiton jälkeen. Heti ensimmäisellään toisena heittäjänä niittylahtelainen kiskaisi huimat 62.75 ja ratkaisi pelin. Voittotulos oli jopa parempi kuin ennen 14-sarjan kilpailua heittäneiden 15-vuotiaiden voittotulos:

-Kain tekniikka on nyt mallissaan. 60 metriä lentää varmasti, ennusteli Kain heittovalmentaja Sakari Tiainen juuri ennen kisaa.

14-vuotiaille pojille kultaa, tytöille pronssia

Ilonaiheita nähtiin myös kävelyradalla, kun 14-vuotiaat Samuli Kortelainen ja Olli Karkkulainen taivalsivat SM-joukkuekultaa. Karungin Kataja hävisi PyU:lle noin 40 sekuntia. Samuli käveli oman ennätyksensä 17.52 ja Ollin tulos oli 20.32. Samulin henkilökohtainen sijoitus oli viides.

15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa PyU:n kaksikko Tiia Alastalo (20.09) – Marika Rummukainen (20.19) nappasi joukkuepronssia. Hopeasta käytiin kova kamppailu Juankosken Kuohun kanssa. Mestariksi kävelivät Virtain Urheilijain tytöt. Tiia ja Marika heittivät myös keihästä, mutta keppi ei lentänyt parhaalla mahdollisella tavalla. Noin 24-26 metrin tuloksilla heltisi joukkuekisan 9. sija.

14-vuotiaiden kuulassa PyU:n Hanne Purmonen ja Elisa Turunen työnsivät viidenneksi. Hopea meni Tohmajärven Urheilijoille ja henkilökohtaisessa kisassa ToU:n Katri Hirvonen otti pronssia.

Pipsa Kokon ensimmäinen SM-laji oli 200 metrin aidat, jolla tyttö juoksi lähelle ennätystään ajalla 31,96. Aika riitti 18 tytön kisassa kahdeksanteen sijaan. Loppukilpailuun selvisi kuusi tyttöä. Pipsan juoksu ei sujunut läheskään parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka hän ylsi lähelle ennätystään: askel ei sopinut aidoille ja hän kompastui vielä viimeiseen aitaan.

Eero Könönen