PyU:n keihäsjoukkue kiskaisi SM-joukkuekultaa

PyU:n keihäsjoukkue kiskaisi SM-joukkuekultaa

Pohjois-Karjalan menestys Porissa jatkuneissa 19-vuotiaiden SM-yleisurheilukisoissa oli hieman avauspäivää parempi. SM-pisteitä herui yhteensä 31 ja mitaleita kaikkiaan kolme. Voittajiksi ylsivät keihäänheitossa Nurmeksen Seppojen Juha Pääkkönen ja Pyhäselän Urheilijain joukkue.

Keihäsmiesten menestys jäi kultamitaleista huolimatta odotettua vaisummaksi, sillä tilastoykkösenä kisaan lähtenyt Pauli Piippo jäi alle 63 metrin ja joutui tyytymään neljänteen sijaan. Toinen PyU:n mies Anssi Liimatta oli hieman tilastosijaansa korkeammalla kuudentena. Piippo ja Liimatta heittivät kuitenkin joukkuekultaa aamupäivän kilpailussa.

Grosseton MM-kisoissa Suomea edustanut Juha Pääkkönen oli tyytyväinen heittoihinsa, vaikka jäi tuloksellaan 65.78 nelisen metriä kauden parhaastaan:

– Vastatuuli haittasi hieman. Tällä kertaa ei tarvinnut heittää tuon pitemmälle, kertoi Juha, joka valitaan kuun lopulla Espoossa pidettävään pohjoismaiseen maaotteluun.

Marja-Leena pysyi mitalikannassa

Outokummun Marja-Leena Kurki nappasi avauspäivän kultamitalin jatkeeksi pronssia 3000 metrin kisasta omaa ennätystään lähentelevällä 10.33:n ajalla:

– Kovempaa aikaa odotin, sillä kunto on nyt hyvä. Alkumatka meni kyttäilyksi ja kun Sanna Kaaria ja Laura Skyttä karkasivat, en enää jaksanut seurata, tuumaili Marja-Leena.

Samassa kilpailussa Polvijärven Urheilijain Annina Walling sijoittui viidenneksi.

Hienot neljännet sijat napsivat lauantaina myös Polvijärven Vauhdin Sami Vartiainen 51 sekunnin alituksellaan 400 metrillä ja Lieksan Urheilijoiden Ilona Ikonen korkeushypyssä. Ilona ponnisti ennätyksensä 169 ja hävisi pronssin samalla tuloksella enempien yrityksiensä takia.

Aamupäivän kilpailuissa PyU:n naisten kiekkojoukkue Marjo Kauhanen-Inka Räsänen sijoittui kuudenneksi. Kauhanen heitti lähes 31 metriä, mutta Räsäsen epäonnistuminen ja jääminen alle 28 metrin pudotti tytöt mitaleilta.

Eero Könönen

ks. tulospalvelu: www.sul.fi