Pipsa ja Ville-Pekka koviin tuloksiin HJG:ssä

Pipsa ja Ville-Pekka koviin tuloksiin HJG:ssä

Ilomantsin Urheilijain Patrik Ikonen juoksi 15-vuotiaiden 2000 metrin Suomen kärkituloksen Kuopiossa jatkuneiden Hannes Junior Games -kisojen toisena päivänä. Ikosen voittoaika 5.57,79 alittaa peräti seitsemällä sekunnilla Espoon Tuomo Salosen aiemman kärkiajan.

14-15-vuotiaat olivat muutenkin kovassa vedossa, vaikka läheskään kaikki näiden SM-ikäluokkien kärkinimet eivät olleet mukana Kuopiossa. Katajan Vesa Huovinen on saanut pituustekniikkansa kuntoon ja ponnisti kauden parhaansa 565, jolla nousi Suomen tilaston kakkoseksi. Myötätuulessa meni vielä kolme senttiä pidemmälle. Rovaniemen Aapo Latvalan kärkipomppu 569 on tavoitettavissa viimeistään Vetelin SM-kisoissa.

Pyhäselän Pipsa Kokko oli kovassa vauhdissa 300 metrillä. Kauden avauskisassa syntyi aika 42,91, jolla hän nousi Suomen neloseksi ja jäi vain 0,43 sekuntia Toijalan Emma Millardin kärkiajasta.

Pipsan toinen laji Vetelin SM-kisoissa lienee juuri 300 metriä. Toiseksi lajiksi hän valinnee 3000 metrin kävelyn tai 200 metrin aidat, joissa molemmissa SM-raja on alittunut selvästi pituushypyn ja 100 metrin lisäksi.

13-vuotiaiden 60 metrin aidoissa, 200 metrillä, 600 metrillä ja pituushypyssä Suomen tilaston viiden parhaan joukossa oleva Ville-Pekka Kokko kilpaili tällä kertaa 600 metrillä ja paransi ennätystään lukemiin 1.37,33. Aika on Suomen kolmanneksi paras ja jää vain 0,7 sekuntia P-Karjalan pe:stä.

Samuel pinkoi 300 m 38,05

Toisen päivän 57 lajista pohjoiskarjalaiset veivät nimiinsä 11. PyU:lle herui Kokon sisarusten ykkössijojen lisäksi voitot myös Niko Tahvanaiselle (P10 60 m), Timo Ruipolle (P10 pituus 408) sekä Ville Huhtiselle (P11 pituus).

Katajan voittajia olivat Huovisen lisäksi Valtteri Nykänen (P11 60 m) sekä Anna Ojala (T9 kuula). Outokummun Partiolle herui kaksi voittoa: 17-vuotias Jani Hyttinen oli ykkönen pituushypyssä hänelle vaatimattomalla tuloksella 612 ja 9-vuotias Vili Rissanen voitti kuulantyönnön.

Muista pohjoiskarjalaisten mitalisijoituksista mainittakoon PyU:n 17-vuotiaan Samuel Penttisen 300 metrin kakkossija ja oma ennätys 38,05, joka jäi SM-rajasta vain 0,55 sekuntia. Kahdesti kakkosena (60 m ja keihäs) oli Joensuun Katajan Joni Savimäki, joka heitti mielilajiaan keihästä hänelle vaatimattomasti 43.03.

Eero Könönen