Taru huippuaikaan 300 metrillä, Ville-Pekalle kolmas voitto

TARU HUIPPUAIKAAN 300 METRILLÄ

Pohjoiskarjalaispikajuoksijat saavuttivat useita kärkipään sijoituksia Jämsänkosken pikajuoksukarnevaalien päätöspäivänä sunnuntaina. Voittoon ylsivät Pyhäselän Urheilijain 17-vuotias Taru Karejoki, joka pinkoi 300 metrin voittoon ajalla 40,43 ja 13-vuotias Ville-Pekka Kokko, joka otti ylivoimaisen ykkössijan 60 metrillä pe-tulosta lähentelevin lukemin 7,99.

Alkukaudesta vähän kilpaillut Karejoki alkaa päästä vauhtiin kesän tärkeimpien kilpailujen lähestyessä. Entisen pikajuoksijan Henri Lomun valmennuksessa oleva Taru joutui tiukalle 300 metrin kisassa, sillä mukana olivat Jyväskylän Minna Laukkaa lukuunottamatta kaikki parhaat juoksijat:

– Hieman yliyrittämiseksi meni, mutta eiköhän jo tämän viikon pm-kisoissa kulje rennommin, Karejoki tuumaili.

Pipsa teki 100 metrin ennätyksensä

Polvijärven Vauhdin 18-vuotias Sami Vartiainen nappasi kaksi mainiota sijoitusta sunnuntain pikajuoksuissa. Ensin taittui 100 metriä ajassa 11,46 ja illan päätteeksi 200 metrillä syntyi uusi ennätys 22,88. Kummassakin lajissa heltisi kolmas sija. Huoltajaäidin Sirpa Vartiaisen mukaan vauhti on vasta kiihtymässä elokuun puoliväliä ja SM-kisoja kohti.

14-vuotiaiden tyttöjen 100 metrillä Pyhäselän Pipsa Kokko oli paras suomalainen omalla ennätyksellään ja reilulla SM-rajan alituksella 13,21.

Kokolla on pian vaikeuksia valita SM-kisalajinsa, sillä hän on rikkonut rajan jo neljässä lajissa: 100 metrillä, 200 metrin aidoissa, pituushypyssä ja 3000 metrin kävelyssä. Todennäköinen paras matka 300 m on vielä kokeilematta.

Kiteen Urheilijain 13-vuotias Elisa Neuvonen jatkoi mainioita esityksiään Kauhavan kävelykarnevaaleilla. Tällä kertaa heltisi voitto ja syntyi oma ennätys 10.54,23 ikäluokan virallisella matkalla 2000 metrillä.

Eero Könönen