PyU:n Niko ja Joona jälleen karnevaalimitaleille

PyU:n Niko ja Joona jälleen karnevaalimitaleille

Ilomantsin Urheilijain Patrik Ikonen (15) ja Sini Turpeinen (14) nappasivat molemmat komeat voitot lauantaina jatkuneissa kestävyysjuoksukarnevaaleissa Jämsänkoskella. Kolmannen voiton P-Karjalaan toi PyU:n Niko Tahvanainen, joka voitti avauspäivän 600 metrin jälkeen myös 1000 metrin kisan.

Vuosi sitten 14-vuotiaiden SM-pronssia juossut Ikonen paineli 2000 metrillä uuden ennätyksensä 6.07,09 ja Turpeinen alitti ensimmäisessä 2000 metrin kisassaan heti 7 minuutin rajan (6.52,86) ja nousi ikäluokkansa suurimmaksi SM-suosikiksi.

13-vuotiaiden poikien 1500 metrillä Juuan Urheilijoiden Oskari Pennanen ja Pyhäselän Joona Kokkonen alittivat reippaasti viiden minuutin rajan. Sijoitukset olivat avauspäivän 600 metrin lailla toinen ja kolmas.

Kontturi ponnisti ennätyksensä

Hyppylajien ilonaiheita olivat mm. Kiihtelysvaaran Noora Hämäläinen, joka ponnisti jo perjantai-iltana pronssituloksen 553. Kuopion Ida Okkonen otti ylivoimaisen voiton tuloksella 592.

Naisten pituushypyssä Katajan Maija Kovalainen (598) ja Kontio-Veljien Jaana Kontturi (590) lähentelivät kuuden metrin rajaa. Kontturin tulos on myös 22-vuotiaan hyppääjän uusi ennätys. Sijoitukset olivat Heli Koivula-Krügerin (663) emännöimässä kovatasoisessa kisassa seitsemäs ja kahdeksas.

Eero Könönen