PyU:lle kuusi ottelumestaruutta – Ville-Pekka Kokko päivän tähti

Ville-Pekka Kokko otteli Suomen ykköseksi ja aitoi pe:n

Pyhäselän Urheilijain Ville-Pekka Kokko oli Pohjois-Karjalan pm-moniottelujen toisen päivän tasokkainta jälkeä tehnyt nuori urheilija. Kokko teki kaksi yksittäislajien (60 m aj ja 600 m) valtakunnan kärkikolmikkoon oikeuttavaa tulosta ja saavutti lisäksi 4-ottelun Suomen kärkituloksen.

Toinen kilpailupäivä oli muutenkin PyU:n juhlaa, sillä seura vei nimiinsä kuuden ottelusarjan voitot. 9-15-vuotiaiden sarjoissa pyhäselkäläiset voittivat viisi mestaruutta kahdeksasta mahdollisesta; yksi voitto herui PoU:lle, OkuP:lle ja VaVa:lle.

17-19-vuotiaiden ja yleisissä sarjoissa juhlivat Pohjois-Karjalan ulkopuoliset ottelijat. Kuopion 19-vuotias Aki Salminen oli miesten paras ja hyppäsi seivästä komeasti 460. Simpeleen Elisa Kirvesniemi ja Miia Partinen veivät 19- ja 17-vuotiaiden voitot. Partinen teki uuden hienon ennätyksensä lähes 4800 pistettä. Vuoden takainen Suomen tilaston kakkostyttö Kirvesniemi ei ollut aivan parhaimmillaan ja jäi ennätyksestään noin 300 pistettä.

Kisojen ainoan pohjoiskarjalaisen ylempien sarjojen A-luokan teki PyU:n Timo Grönlund, joka oli 17-vuotiaiden ykkönen huolimatta aitajuoksun pahasta kompuroinnista. Kahdessa viimeisessä lajissa (keihäs ja 1000 m) hän teki myös otteluennätyksensä. 19-vuotiaiden mestari oli Nunnanlahden Viestin Teemu Nieminen ja miesten paras pohjoiskarjalainen oli Lieksan Urheilijoiden Ilkka Vänskä.

PyU:lla paljon onnistujia

13-vuotias Ville-Pekka Kokko aitoi 0,14 sekuntia alle serkkunsa Kai Räsäsen viimevuotisen 60 metrin aitojen pe:n tuloksellaan 9,76 ja jäi vain 0,18 sekuntia Suomen kärkituloksesta. Yhtä lähelle hän pääsi Suomen kärkeä myös 600 metrillä, kun matka taittui ajassa 1.37,60. Pohjois-Karjalan piirin ennätys jäi vain sekunnin päähän.

Mitaleja herui PyU:lle toisena kilpailupäivänä kahmalokaupalla. Mestareiksi ottelivat Ville-Pekan ja Timon lisäksi Niko Tahvanainen ja Jatta Kalajoki 10-vuotiaissa, Anna-Kaisa Asikainen 13-vuotiaissa sekä Pipsa Kokko 14-vuotiaissa. Mitaleille ylsivät lisäksi Anni-Kreeta Tervala ja Timo Ruippo 10-vuotiaissa, Joona Kokkonen ja Aku Kurki 13-vuotiaissa (PyU:lle kolmoisvoitto) sekä Marika Rummukainen 15-vuotiaissa. Pistesijojakin tuli vielä useita.

Eero Könönen

PS. Ks. tulokset torstaina iltapäivällä TULOSPÖRSSISTÄ