Markus Kokkonen mestariksi 9-vuotiaissa

Markus Kokkonen mestariksi 9-vuotiaissa

Pohjois-Karjalan piirin moniottelumestaruuskisat alkoivat Joensuun keskuskentällä tiistai-iltana TUL:n seurayhtymän järjestäminä noin 100 kilpailijan voimin. Ilahduttavaa oli runsas osanotto myös ylemmissä sarjoissa, kun mukaan saatiin vierailevina tähtinä valtakunnan kärkiottelijoita Kuopiosta ja Simpeleeltä.

Lieksan Urheilijat oli avauspäivän paras seura viidellä mitalilla. Kuudesta loppuun viedystä sarjasta LU:n edustajat nappasivat kaksi voittoa. Yksi mestaruus heltisi KiiU:lle, Katajalle, PyU:lle ja PoU:lle. Lieksan vahvuutena olivat 11-vuotiaat tytöt ja pojat, joista sille herui kaksoisvoitot Heidi Toivasen ja Tero Jaatisen johdolla.

PyU:n avauspäivä jäi laihahkoksi, sillä tuomisina oli vain kaksi mitalia. 9-vuotiaiden ykköseksi otteli Markus Kokkonen, joka heitti pallossa kovan tuloksen 41.60. Joel Manninen oli saman sarjan pronssilla. 9-vuotiaiden tyttöjen 3-ottelussa Emilia Suomalainen sijoittui neljänneksi vain 8 pistettä hopean hävinneenä.

Toisena päivänä keskiviikkona PyU:lla on monta mitalisuosikkia. 13-vuotiaissa pojissa Ville-Pekka Kokko ja Anna-Kaisa Asikainen tavoittelevat mestaruutta. 10-vuotiaiden poikien suosikki on Niko Tahvanainen ja 14-vuotiaissa tytöissä Pipsa Kokko.

Miia Partinen kovassa vauhdissa

Reilussa ennätysvauhdissa ensimmäisen päivän jälkeen on Simpeleen Urheilijoiden Miia Partinen. 17-vuotiaiden sarjassa otteleva Partinen keräsi avauspäivänä 3046 pistettä ja teki korkeushypyssä tuloksen 167. Vuosi sitten hän oli 17-sarjassa Suomen tilaston nelosena pistein 4656.

Kelpo tahtia on otellut myös toinen Simpeleen tyttö Elisa Kirvesniemi, joka on mukana 19-vuotiaiden kisan ainoana edustajana. Simpeleen Urheilijoita edustava pitkänhuiskea Elisa epäonnistui hieman kuulassa, mutta tavoittelee silti viime vuonna ottelemaansa 4956 pisteen tulosta, jolla hän oli ikäluokkansa Suomen tilaston kakkosena.

Kolmantena valtakunnan huippuottelijana Joensuussa on mukana Kuopion Sisu-Veikkojen 19-vuotias Aki Salminen, joka astui pituudessa pitkät hyppynsä yli, mutta odottaa kovaa tulosta toisena päivänä paraatilajistaan seiväshypystä. Tällä kaudella 475 hypännyt SiVe:n mies on otellut 19-vuotiaiden sarjassa Suomen tilaston neloseksi oikeuttavat pisteet 6902. Joensuussa hän osallistuu miesten sarjaan ja joutuu myös ottelemaan miesten välineillä.

Pohjois-Karjalan ottelijoista kovimmat pisteet avauspäivänä sai kasaan PyU:n 17-vuotias Timo Grönlund, joka tavoittelee 5200 pisteen A-luokkarajaa ja samalla omissa nimissään olevaa pe-tulosta 5478 pistettä, jonka hän otteli kesäkuun alussa Raisiossa.

Miesten sarjan kakkosena ja P-Karjalan pm-taiston kärjessä avauspäivän jälkeen on Kiteen Kyösti Vänskä, joka hyppäsi pituudessa komean ennätyksensä 684. Vänskä kuitenkin tyytyi ottelemaan vain ensimmäisen päivän lajit ja jätti mestaruuden tavoittelun Katajan Mika Purmoselle sekä lieksalaisille serkuilleen Anssi ja Ilkka Vänskälle, joista Anssi hyppäsi mukavan korkeustuloksen 195.

Eero Könönen