PyU otteli Vattenfallin huippupisteet

PyU otteli Vattenfall-kisan voittoon

Pyhäselkä otteli Suomen kakkoseksi

Vattenfall-seuracupin Pohjois-Karjalan 1. finaali käytiin sadesäässä Kiihtelysvaaran kentällä tiistai-iltana Pyhäselän Urheilijain komennossa. Seura nappasi ylivoimaisen voiton Suomen toiseksi parhain pistein 15 730. Kakkoseksi otteli Polvijärven Urheilijat pistein 10 366 ja kolmas oli Joensuun Kataja lukemin 9 639. Mukana oli urheilijoita 15:stä eri seurasta.

Pyhäselkä nousi samalla oman sarjansa eli 5000-15 000 asukkaan kuntien sarjan ylivoimaiseksi kärkiseuraksi. Tosin pahimman uhkaajan Nurmon Urheilijain tulos selviää vasta torstaina, kun Etelä-Pohjanmaan lohko on oteltu. Kärjessä majailee tällä hetkellä isojen kuntien sarjaan kuuluva Helsingin Kisa-Veikot pistein 16 847 ja kolmantena on Oulun Pyrintö pistein 15 137.

Elokuun lopulla pidettäviin valtakunnallisiin finaaleihin selvittää tiensä yhteensä 48 seuraa kolmeen eri lohkoon. Isojen ja keskisuurten kuntien lisäksi seuracupin voitosta kamppailevat pienten kuntien (alle 5000 asukasta) seurat.

Kiihtelysvaaran kisan 37 lajista pyhäselkäläiset kahmivat 16 lajivoittoa. Lieksan Urheilijat nappasi viisi, isäntäseura Kiihtelysvaaran Urheilijat neljä sekä Ilomantsin Urheilijat ja Joensuun Kataja kolme ykkössijaa.

PyU:n pojat pinkoivat pe:n

Kisojen ainoasta piirin ennätyksestä vastasi Pyhäselän 13-vuotiaiden poikien 4 x 100 metrin viestikvartetti Joona Kokkonen, Ville-Pekka Kokko, Jani Asikainen ja Aku Kurki, joka pinkoi uudeksi pe-ajaksi 52,47. Joukkueen jäsenistä Kurki juoksi lisäksi 60 metrillä Suomen tilaston neloseksi ajalla 8,04 ja jäi pe:stäkin vain 0,12 sekuntia.

Erinomaisia pyhäselkäläistuloksia tekivät 13-vuotiaissa myös Ville-Pekka Kokko, joka juoksi 600 metrillä Suomen tilaston viitoseksi ajalla 1.38,27 ja Joona Kokkonen, joka heitti keihässä samoin viidenneksi parhaan suomalaistuloksen 45.35.

15-vuotiaiden poikien kiekossa PyU:n Kai Räsänen, 14, heitti ikäluokkansa Suomen kärkituloksen 50,60 ja tyttöjen kiekossa ToU:n Katri Hirvonen, 14, heitti samaten Suomen kärkilukemat 34.79. 800 metrillä Ilomantsin Sini Turpeinen, 14, juoksi ilman vastusta Suomen toiseksi parhaan ajan 2.22,52.

17-vuotiaiden naisten pituudessa Suomen tilaston ykköstyttö, KiiU:n Noora Hämäläinen venytti nytkin mainiosti 563. Poikien pituuden ykkönen oli Outokummun Jani Hyttinen tuloksella 620 ja Kuulan paras oli ToU:n 15-vuotias Oona Sormunen, joka pukkasi ylivoimaiset voittolukemat 12.52.

Vattenfall-kisan ohjelmassa oli ensimmäistä kertaa kävely, joka vietiin läpi 3 x 800 metrin viestinä. Piirin tilastoja jo pitkään hallinnut PyU vei kahdella joukkueellaan kaksi kärkisijaa.

SM-kisarajoja rikkoivat pyhäselkäläisistä myös Pipsa Kokko 14-vuotiaiden 100 metrillä, Hanne Purmonen 14-vuotiaiden kiekossa sekä Ville Korhonen ja Teemu Ruippo 14-vuotiaiden 800 metrillä.

Eero Könönen