Anssi ja Heli Liimatta taas A-luokkaan

MARKO KANTANEN ONKAMON KEIHÄSVALTIAS

Alajärven Ankkurien Marko Kantanen jäi omasta ennätyksestään kolmisen metriä ja oli selvä miesten ykkönen perinteisessä Onkamon keihäkisassa perjantai-iltana Tohmajärvellä. Voittotulos 72.96 ylittää vajaalla metrillä A-luokka- eli Kalevan Kisa -rajan.

30 kilpailijan voimin käydyt ToU:n 75-vuotisjuhlakisat olivat tälläkin kertaa hyvätasoiset, sillä 11:ssä eri sarjassa tehtiin A-luokan tuloksia kaikkiaan 16.

Kantasen vanavedessä Pohjois-Karjalan nuoret heittäjät Viljo Toivanen, 20, ja Mikko Löppönen, 21, rikkoivat 22-vuotiaiden SM-kisarajan, mutteivät olleet tyytyväisiä tuloksiinsa. Toivasen yli 72 metrin ennätys on toissavuodelta ja Löppönen kiskaisi viime kaudella lähes 74 metriä.

ToU:n oman miehen Seppo Rädyn vuonna 1987 saavuttaman MM-kullan siivittämänä rakennetulla keihäsareenalla on käyty pian kahdetkymmenet kisat ja perinne jatkunee myös ensi vuonna.

PyU:sta oli mukana Onkamossa kuusi heittäjää, joista parhaiten menestyivät voittoon yltäneet Anssi (18) ja Heli Liimatta (12) sekä Marjo Kauhanen (18). Kakkossijan nappasivat Joonas Härkönen (16) ja Nina Vartiainen (16).

Anssi kiskaisi tällä kaudella ensimmäisen kerran yli 60 metrin ja Heli rikkoi taas ikäluokkaansa mainion 35 metrin rajan.

ToU:n ja VaVa:n Kunniakierrokset laihoiksi

Keihäskisan yhteydessä käytiin myös ToU:n Kunniakierros, joka tuotti viiden kerääjän voimin hieman vaatimattomamman tuloksen kuin tavallisesti. Saldoksi tuli 2377 euroa, josta yli puolet eli 1360 euroa keräsi Teuvo Karjalainen. Urheilijasisarukset Mona ja Oona Sormunen saivat kasaan 450 ja keihäänheittäjä Mikko Löppönen 350 euroa.

Valtimon Vasaman Kunniakierros tuotti hieman Tohmajärveä vähemmän eli 1967 euroa. Valtimolla keskimääräiset keruusummat olivat pienempiä, ja keruuseen osallistui peräti 26 juoksijaa. Ykköskerääjä oli Juha Kanervo, jolle kertyi 230 euroa.

Eero Könönen