Marjo ja Heli pitkälle Hammaslahdessa

Marjo ja Heli pitkälle Hammaslahdessa

Pyhäselän Urheilijain järjestämät Hammaslahden keihäskisat kokosivat perinteisesti lähes kaikki parhaat nuoret heittäjät tekemään kauden avaustuloksiaan. Taso oli jälleen erinomainen ja useissa sarjoissa kolkuteltiin valtakunnan terävintä kärkeä. 19-vuotiaiden miesten sarjan voittanut Nurmeksen Seppojen Juha Pääkkönen lähestyi ikäluokkansa MM-kisarajaa tuloksellaan 63.63.

Italian Grossetossa pidettäviin MM-kisoihin tavoittelee paikkaa myös PyU:n Pauli Piippo, joka ei tiistaina ollut mukana kotikentällään. Kisarajan 66,50 rikkojia kertynee tänäkin vuonna enemmän kuin kolme, joten Pihtiputaalla joudutaan karsimaan lopullisesta kisakolmikosta.

Kunniapalkinnoin muistettiin Pääkkösen lisäksi kolmea tyttöheittäjää, jotka kaikki kiskaisivat lähelle ikäluokkansa Suomen kärkeä. PyU:n Marjo Kauhanen, 18, teki 19-sarjan keihäässä oman ennätyksensä 40.67 ja on parin vuoden tauon jälkeen taas kiilaamassa Suomen kärkikaartiin.

15- ja 12-vuotiaiden tyttöjen sarjoissa hätyyteltiin vanhoja pe-lukemia, kun ToU:n Oona Sormunen (45.55) ja PyU:n Heli Liimatta (35.90) jäivät piirin ennätyksistä vain vajaat kaksi metriä.

Pakarinen odottaa 85-metristä

Lähes kaikki miesten parhaat loistivat poissaolollaan, mutta Lieksan Urheilijain Jari Timonen, 24, kiskaisi kuitenkin siedettävät voittolukemat 68.31. Kenttäennätyksen yli 81 metriä omistava Ari Pakarinen oli katsomon puolella eikä avaa kilpailukauttaan vielä Joensuun tähtikisoissakaan:

-Kauden tavoite on 85 metriä, jolla saatettaisiin yltää myös Ateenan olympiakoneeseen, arveli Jarmo Hirvosen valmennuksessa oleva Pakarinen.

Nuoremmissa miesten ja poikien sarjoissa tehtailtiin useita valtakunnan kärkiviisikkoon yltäviä tuloksia. OkuP:n Pasi Turunen, 17, haki vielä parasta virettään, mutta kiskaisi silti 700-grammaisella keihäällä 64.55. Kiihtelysvaaran monipuolinen Aki Kuusela heitti 14-vuotiaissa reilusti yli SM-rajan lukemillaan 50.78.

Eero Könönen