PyU:lle Kunniakierroksen SE-tulos

Myös PyU:lle hurja SE-tulos 63 444 euroa

Pyhäselän Urheilijain Kunniakierros jatkoi ennätysten tiellä, kun maanantaina Hammaslahden kentällä pidetyn tapahtuman tuotto nousi komeisiin suomenennätyslukemiin 63 444 euroa. Samalla syntyi toinenkin SE-tulos, kun PyU:n huipputuloksen pääarkkitehti Kyösti Kakkonen kokosi uskomattomat 53 200 euroa.

Edellinen SE-tulos 53 800 euroa oli Kristiinan Urheilijain nimissä 16 vuoden takaa. Myös Pyhäselän Urheilijat on jo aiemmin ylittänyt 50 000 euron rajan ja oli kaikkien aikojen tilastossa toisella tilalla.

Pyhäselän tulosta ihasteli Hammaslahdessa myös valtakunnan kunniakierrospäällikkö Seppo Järvelä:

– Onhan se ihan mahdoton tulos. Vaikka Kyösti olikin keruussa kaikki kaikessa, keräsi muukin seuraväki yli 10 000 euroa, joka sekin on ihan oiva tulos, Järvelä tuumaili.

Pyhäselän kunniakierrospäällikkö Ritva Siikaranta-Turunen oli SE-tuloksesta huolimatta hieman pettynyt, kun niin moni keräämään lupautunut jäi tapahtumasta pois:

– Kyllä ensi vuonna muunkin seuraväen pitää terhistäytyä. Kyösti taitaa pitää välivuoden, joten siinä onkin haastetta, jotta tulos saataisiin pidettyä kohtuullisena.

Muitakin 1000 euron ylittäjiä

Kyöstin jälkeen Pyhäselän toiseksi paras kerääjä oli seuran yleisurheilujaoston puheenjohtaja Eero Könönen, joka kokosi myös koko piirin toiseksi parhaan tuloksen 3580 euroa. Hienoja 1000 euron ylityksiä tuli myös Suvi Grönlundille (1489) ja Harri Kiviniitylle (1102).

350 metrin kenttää oli kiertämässä nelisenkymmentä juoksijaa, joista eniten, 41 kierrosta, tunnin aikana juoksi maratoonari Jouni Huuho. Eero Könönen taivalsi 36 kierrosta.

Varsinaisen kunniakierrosjuoksun lisäksi ohjelmassa oli eukonkantokisa, johon osallistui kolme paria.

Eero Könönen