PyU hallitsi pm-ratakävelyjä, Pipsa ja Samuli SM-kisoihin

Kokko ja Mondillo Suomen kärkeen

Pyhäselässä sunnuntaina jo 15. kerran järjestetyt pm-ratakävelyt keräsivät kaikkien aikojen toiseksi parhaan osanoton Hammaslahden urheilukentälle. Useissa sarjoissa tehtiin valtakunnallisestikin erinomaisia tuloksia, vaikka kovia piirin ennätyksiä ei tällä kertaa hätyytelty.

14-vuotiaiden tyttöjen 3000 metrillä PyU:n Pipsa Kokko ja Katajan Saara Mondillo alittivat SM-kisarajan 20.30 yli kolmella minuutilla. Mondillo johti kisaa aina viimeiselle kierrokselle, jolla tasaisesti kävellyt Kokko meni ohi. Ajat 17.21,5 ja 17.27,8 nousevat tämän kauden Suomen tilaston kärkipaikoille.

Viime kaudella yhdeksän piirinmestaruutta napannut Kokko saattaa ottaa toiseksi SM-lajikseen juuri kävelyn, vaikka hän rikkonee rajoja myös pikamatkoilla ja pituushypyssä.

Vatanen kovassa kunnossa

Pohjois-Karjalan mieskävelyä vuosikausia hallinnut Jari Vatanen, 47, on kovassa kevätkunnossa. Tasaista vauhtia edennyt Vatanen alitti komeasti 15 minuutin rajan ja teki paremman ajan kuin viime kesänä:

-Kunto ei ole vielä huipussaan. Kunhan päästään herkistelemään, ajasta tippuu vielä kymmeniä sekunteja, kertoi piirikunnallisen miesten kisan parhaan ajan 14.51,2 kävellyt Vatanen.

Kokon ja Mondillon lisäksi SM-kisojen A-rajan rikkoi myös PyU:n 14-vuotias Samuli Kortelainen, joka teki tuloksen 18.59,0 sekä ulkopuolella kilpailun kävellyt Leppävirran Virin Suvi Koponen tuloksellaan 18.54,1.

Kunniapalkinnon valtakunnan kärkiviisikkoon yltävistä tuloksista saivat Pyhäselän Pipsa Kokko, Ville Rautiainen, Niko Tahvanainen ja Ville-Pekka Kokko, Kiteen Elisa Neuvonen sekä Polvijärven Urheilijain Antoni Stranden.

Tuomaroinnista vastasi Sirpa Mutasen johtama viisikko, joka hylkäsi yhden kävelijän ja antoi myös useita hylkäysesityksiä:

-Muutamilla nuorimpien sarjojen kävelijöillä oli tekniikkaongelmia mm. polven ojentumisessa. Myös vanhemmat olivat turhan innokkaita huutelemaan omia tulkintojaan tuomareille. Kokonaisuutena kävelijöiden joukko oli hyvätasoinen, Mutanen luetteli.

Eero Könönen