Niittylahti Hese-yleisurheilufinaalin neloseksi

Niittylahti Hese-yleisurheilufinaalin neloseksi

Pyhäselän Niittylahden 6. luokka puolusti mainiosti Pohjois-Karjalan mainetta sijoittumalla neljänneksi valtakunnallisessa 5.-6.luokkalaisten Hese-yleisurheilufinaalissa Jyväskylän Harjun kentällä keskiviikkona. Kuortaneen voittoon päättyneessä kilpailussa pyhäselkäläiset kamppailivat myös mitalista, mutta jäivät pronssista yhden vaivaisen pisteen. Mukana oli 22 piirin voittajajoukkueet kamppailemassa komeista palkintopytyistä.

Jyväskylään kilpailemaan saapuneiden joukkueiden kotipaikat ulottuivat Kemistä Helsinkiin ja Turusta Pyhäselkään. Valtakunnallisessa urheilujuhlassa saattoi kilpailukokemusten lisäksi tutustua muihin samanikäisiin koululaisiin eri puolilta maata.

Ennen sukkulaviestiä Niittylahden koulu oli kakkosena hienosti sujuneiden pituushypyn (3. sija) ja turbokeihäänheiton (4.) jälkeen:

-Viesti (6. sija) ei mennyt ihan nappiin. Liukkaalla nurmikolla pari viestijuoksijaamme liukasteli, mikä pudotti meidät mahdollisesti ainakin pari sijaa alemmaksi, kertoi luokanvalvoja ja joukkueen huoltaja, juoksuvalmentajanakin kunnostautunut Jaakko Sivonen.

Pyhäselän parhaimmat yksittäissijoitukset tulivat poikien pituushypystä, jossa Ville-Pekka Kokko tuloksella 503 sijoittui noin 130 hyppääjän joukossa kakkoseksi. Kymmenen kärkeen hyppäsi myös Henri Laine lukemin 475.

Tyttöjen pituudessa Niittylahden paras oli Noora Kuikka tuloksella 435. Turboa heitti parhaiten Joona Kokkonen, joka hieman yli 35 metrin tuloksella lähenteli kymmenen parhaan joukkoa.

Niittylahden koulu oli myös vuosi sitten Pohjois-Karjalan kunniakkaana edustajana sijoittumalla Hese-finaalin pronssille

Hese-kisan finaalissa koululaisia oli kannustamassa niin SUL:n kuin Hesburgerinkin edustajat sekä pikajuoksija Johanna Manninen, joka oli haastateltavissa Harjun stadionin kokoustilassa.

Eero Könönen