Pyhäselkä Paavonpolku-finaalin 7:s

Pyhäselän neljän juoksijan maastojoukkue sijoittui ala-asteiden sarjan 7:nneksi ja Polvijärvi yläasteiden 9:nneksi valtakunnallisissa koululaisten Paavonpolku-finaaleissa, jotka pidettiin perinteiseen tapaan Kuhmoisissa Keski-Suomessa. Kilpailun Paavonpolku-nimi on napattu maineikkaasta olympiajuoksijasta Paavo Nurmesta.

Ala-asteiden kisajoukkue koostui kunnan 3.-4.luokan sekä 5.-6.luokan tytöstä ja pojasta. Pyhäselän tasaisessa joukkueessa juoksivat 10-vuotias Niko Tahvanainen (8. sija), 11-vuotias Sanni Tarvainen (16.), 12-vuotias Laura Karkkulainen (10.) ja ankkuriosuudella 13-vuotias hiihtäjä-juoksija Joona Kokkonen (6.).

Yläasteiden 18 joukkueen kilpailussa kahden tytön ja kahden pojan joukkue koottiin yläkoulujen 7.-9. luokilta. Näin samassa sarjassa juoksevien ikäero saattoi olla lähes kolme vuotta. Polvijärven juoksijoista kymmenen joukkoon ylsi kävelijä-juoksija Antti Åke (6.). Muut juoksijat olivat Ahti Toivanen (13.), Tuuli Nöjd (32.) ja Sonja Mutanen (36.).

10-11-vuotiaiden maastomatkana juostiin 1,4 km ja 12-16-vuotiailla 1,9 km. Sekä Pyhäselkä että Polvijärvi saivat kymmenen joukkoon sijoittumisestaan 100 euron stipendin.

Pyhäselän joukkuetta Kuhmoisissa huolsivat Anne ja Jouni Tahvanainen.

Eero Könönen