Kai Räsänen moukaroi pe:n 60.32

Kai Räsänen moukaroi pe-lukemat 60.32

Räsänen ja Sormunen hurjassa ennätyskunnossa

PyU:n Kai Räsänen ja ToU:n Oona Sormunen ovat jo toukokuun puolivälissä hurjassa ennätyskunnossa. Maanantai-iltana Parikkalan piirikunnallisissa heittokisoissa kumpikin moukaroi uudet Pohjois-Karjalan pe- ja Suomen kärkilukemat.

Räsäsen tulos 60.32 on sekä 14- että 15-vuotiaiden piirin ennätys. Entinen PyU:n Jukka Häyrisen nimissä ollut yhdeksän vuoden ikäinen 15-sarjan pe-tulos kohentui 30 sentillä. Omaa 14-vuotiaiden ennätystään Räsänen kohensi yli viisi metriä.

Kaikkien aikojen 14-sarjan Suomen tilastossa Räsäsen tulos yltää sijalle yhdeksän. Espoon Tapioiden Johannes Kaczmarekin nimissä oleva 14-vuotiaiden SE-tulos 63.24 saattaa olla uhattuna syksyyn mennessä. Vuosi sitten SM-kultaa voitettiin kahdeksan metriä huonommalla tuloksella.

15-vuotias Sormunen paransi omissa nimissään olevaa pe-tulosta reilun metrin lukemiin 53.53. Kirsi Ahosen nimissä oleva Suomen ennätys (56.29) on enää vajaan kolmen metrin päässä, joten ToU:n tyttö saattaa ottaa kesän aikana nimiinsä myös 15-vuotiaiden SE-lukemat. Vuosi sitten hän heitti 14-sarjan ennätyslukemiksi tuloksen 52.25.

Moukaria heitti Parikkalassa myös ToU:n 21-vuotias Tomi Räty, joka kiskaisi kauden avauskisassaan hieman alle 54 metrin tuloksen.

Eero Könönen