Matti, Antti ja Anna-Riikka juoksivat pm-kultaa

Matti, Antti ja Anna-Riikka juoksivat pm-kultaa

Pyhäselän Urheilijat oli vahvin seura lauantaina lähes helteisissä oloissa käydyissä Pohjois-Karjalan pm-maastoissa Valtimon Verkkojoella. Kuudesta sarjasta pyhäselkäläiset voittivat tasan puolet, kun piirinmestareiksi viilettivät Matti Räsänen (miehet), Antti Räsänen (M17) ja Anna-Riikka Tiitinen (N17).

Pyhäselkäläisten mainiota kokonaismenestystä täydensivät Tiina-Liisa Soikkeli 19-vuotiaiden hopea- ja Mervi Laatikainen naisten pronssisijallaan. Lisäksi Jaana Eskelinen oli 19-vuotiaiden neljäs sekä Pipsa Kokko 17-vuotiaiden ja Jaakko Heiskanen miesten viides. PyU keräsi lisäksi kolme joukkuemitalia, joista kaksi oli kultaista.

Matti ja Antti voittivat vakuuttavasti

21-vuotias Matti Räsänen oli vakuuttava miesten ykkönen. Näin hän jatkoi Malmijuoksusta alkunutta piirinmestaruusputkeaan maastovoitolla:

– Helppo oli juosta, eikä helle myöskään haitannut. Seuraavan kerran starttaan 22-vuotiaiden SM-maastoissa ensi sunnuntaina Porvoossa, tuumaili Matti, joka jätti kakkoseksi juossutta Kesälahden Juha Helystä 20 sekuntia.

17-vuotias Antti Räsänen oli vielä veljeäänkin vakuuttavampi voittaja, sillä hopealle sinnitellyt Outokummun Mikko Korpelainen jäi Pyhäselän nuorukaisesta 26 sekuntia:

– Nyt vain lepäillään ja sitten yritetään kärkisijoille Porvoossa, Antti kertoi.

Anna-Riikka ylivoimainen ykkönen

Yksi päivän ylivoimaisimmista voittajista oli 16-vuotias Anna-Riikka Tiitinen. Moninkertainen hiihdon ja ampumahiihdon suomenmestari Mari Laukkanen joutui taipumaan Harri Kiviniityn valmennettavalle minuutin ja seitsemän sekuntia:

– Nyt kulkee jo paljon paremmin kuin viime vuonna ja olen kyllä harjoitellutkin ihan eri tahtiin, Anna-Riikka iloitsi. Hän ei ole vielä varma, lähteekö viikon kuluttua pidettäviin SM-maastoihin.

Tiina-Liisa Soikkeli on paremmin kunnostautunut kävelijänä, mutta nyt juoksukin sujui hyvin, vaikka Outokummun Marja-Leena Kurki karkasikin heti alussa:

– Juoksin eilen cooperin testin ja se painoi vielä jaloissa.

Ari Lyytikäisen valmennustiimi onnistui

Myös Ari Lyytikäisen valmennustiimi onnistui Valtimolla mainiosti, sillä uudelleen juoksukentille palannut Mervi Laatikainen, 30, otti pronssia vain 23 sekunnilla kultaa juosseelle Heidi Gröndahlille hävinneenä. Lisäksi Arin valmennettavista Jaakko Heiskanen, 37, oli viides:

– Olen juossut maastoissa joskus 1980-luvun lopulla. Pidin pitkän kilpailutauon ja palasin yleisurheilukuvioihin viime vuonna, kertoi entinen valtimolainen, nykyisin Joensuussa asuva Mervi.

Eero Könönen