Olli, Samuli ja Pipsa alittivat SM-rajan Joensuussa

Olli, Samuli ja Pipsa alittivat SM-rajan Joensuussa

Kolmannet kansalliset Joensuun tiekävelyt keräsivät kahden edellisvuoden lailla kiitettävän osanoton sunnuntaina. Linnunlahden leirintäalueen ja Laulurinteen tuntumassa kevyen liikenteen väylällä käytyihin kisoihin osallistui 43 kilpailijaa eri puolilta Suomea. Jaossa olleet kiertopalkintopokaalit menivät Ikurin Vireen Jyrki Linnelle ja saman seuran Jenni Lahtiselle kolmen kilpailun yhteistuloksesta.

Kilpailun puuhamies Jari Vatanen kiitteli kilpailuorganisaatiota hyvin sujuneista kisoista ja lupasi tiekävelyille myös jatkoa:

-Tämä on osanottajamäärältään Suomen paras maantiekävelykisa. Esimerkiksi muutama viikko sitten pidetyissä Taaborin kävelyissä Tuusulassa oli vain vähän yli 30 kilpailijaa. Pyrimme kehittämään kilpailuamme koko ajan ja ensi vuonna ovat jälleen uudet komeat kiertopalkinnot jaossa, kertoi Vatanen, jonka kanssa kisoja olivat järjestämässä Joensuun Yritys ja Mutalan Riento sekä Pyhäselän Urheilijat, josta tulivat kisojen tuomarit.

Kilpailujen päätuomarina ollut Ari Alsio kiitteli varsinkin nuorimpien sarjojen kävelijöiden tekniikkaa:

-Koukkupolvisuutta esiintyi kyllä etenkin veteraanisarjoissa, mutta vain yksi kilpailija jouduttiin hylkäämään. Myös tuomarit olivat tällä kertaa riittävän tiukkoja, Alsio tuumaili.

Havukainen käveli parhaan ajan

Kilpailujen parhaan ajan käveli 19-vuotiaiden sarjan voittanut Leppävirran Urheilijoiden Janne Havukainen, joka taittoi kympin aikaan 51.28. Ikäluokassaan Suomen tilaston kakkosena majailevan Havukaisen oma ennätys jäi tosin vajaan parin minuutin päähän:

-Lähes koko matkan oli vaikeuksia. Ensimmäinen 2-kilometrinen mentiin liian kovaa, reilusti alle 10 minuutin vauhtia, mikä vei jalat hapoille, tuskaili Havukainen, joka ohitti viimeisellä kahden kilometrin lenkillä pahasti sammahtaneen Jyrki Linnen.

SM-rajan alle virallisesti mitatulla reitillä kävelivät myös 19-vuotiaiden naisten sarjan kärkityttö Kati Penttinen sekä 15-vuotiaissa kilpailleet 14-sarjalaiset Katajan Saara Mondillo sekä Pyhäselän Pipsa Kokko, Olli Karkkulainen sekä Samuli Kortelainen.

Veteraanisarjoissa oli mukana useita MM-tasollakin menestyneitä kävelijöitä. Kovimpia tuloksia tekivät Toivo Tuomela, Pirjo Karetie sekä Heikki Lahtinen.

Joensuun tiekävelyjen yhteydessä ratkottiin ensimmäistä kertaa myös maantiekävelyn piirinmestaruudet miesten ja naisten sekä 17- ja 19-vuotiaiden sarjoissa. Kaikkiin sarjoihin ei tosin saatu yhtään pohjoiskarjalaista kävelijää.

19-vuotiaiden ykkönen oli juuri Italian-leiriltä kotimaahan palannut Tiina-Liisa Soikkeli ja miesten paras tasaisessa kisassa veteraanikävelijä Heimo Hirvonen ennen Matti Kettusta.

Eero Könönen

Ks. tulokset TULOSPÖRSSI tai FORUM