Ville-Pekka Kokko aitoi huippuajan

VILLE-PEKKA KOKKO AITOI HUIPPUAJAN

Joensuu Areenan avauskisoissa perjantai-iltana oli mukana 35 urheilijaa PyU:sta. Menestys oli jälleen mainio, mistä todistivat yli 30 kerättyä mitalia. Kovimman tuloksen teki 13-vuotias Ville-Pekka Kokko, joka jäi vain 0,03 sekuntia serkkunsa Kai Räsäsen 60 metrin aitojen piirin ennätyksestä. Kokko aitoi lukemat 9,93, joilla nousi myös Suomen tilaston kärkeen.

Ville-Pekka oli ykkönen myös 200 metrin juoksussa kovalla ajalla 27,07. Muita kovia tuloksia 200 metrillä tekivät Arto Näkki (15), Pipsa Kokko (14), Anna-Kaisa Asikainen (13) sekä Niko Tahvanainen (10). Näkin (2.) sarjassa kolmanneksi juoksi Kiihtelysvaaran Aki Kuusela. Sekä Näkki että Kuusela alittivat 15-vuotiaiden sarjassa 27 sekuntia.

600 metrin juoksuista PyU:lle herui peräti viisi voittoa. 9-vuotiaiden tyttöjen sarjan mestariksi voittajaksi juoksi vasta kesällä 8 vuotta täyttävä Anni Havukainen. Ykkösiä olivat myös Pipsa Kokko, Teemu Ruippo (14), Anna-Kaisa Asikainen ja Leo Haapasalo (9). Leon sarjassa PyU nappasi kolmoisvoiton, kun Markus Kokkonen oli hopealla ja vasta 7-vuotias Jere Sivonen kolmantena.

Myös 9-vuotiaiden poikien pallonheitossa samoin kuin tyttöjen 600 metrillä PyU kahmi kaikki mitalit itselleen. Poikien pallon kärjessä olivat Markus Kokkonen, Joel Manninen ja Markus Manninen. Tyttöjen 600 metrillä Annin jälkeen hopeaa otti Maiju Luoto ja pronssia Johanna Pykäläinen.

Ville Korhoselle niukka voitto

14-vuotias Ville Korhonen pomppi 3-loikan ykköseksi tuloksella 11.36. Sentin hänelle hävisi Katajan Vesa Huovinen. 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Anne Ryynänen loikki ennätyksensä 9.07 ja oli kakkosena.

PyU:n 10-vuotiaat Jatta Kalajoki ja Anni-Kreeta Tervala kokeilivat seiväshyppyä lupauksia antavasti. Kumpikin hyppäsi ensimmäisissä kisoissaan tuloksen 140. Anni-Kreeta paransi päivää myöhemmin Kuopiossa lukemat jo 155:een.

Kiihtelysvaaran Anssi Turunen kokeili talvinopeuttaan miesten 200 metrillä pinkomalla kakkoseksi (23,46) Polvijärven Vauhdin Sami Vartiaisen jälkeen. PyU:n Helena Puhakka oli samoin kakkosena naisten kuulassa tuloksella 12.25.

Eero Könönen