Eetu Eronen yllätti Kuopiossa

Pipsa Kokko ja Niko Tahvanainen kolmeen voittoon

Pohjois-Karjalan nuoret yleisurheilijat veivät leijonanosan jaossa olleista mitaleista lauantaina Kuopio-hallissa pidetyissä Pohjois-Savon avoimissa 9-15-vuotiaiden mestaruuskisoissa.

Voittoja heltisi kaikkiaan 33, joista PyU:n osuus oli päivän paras, 14. Maakunnan osanotto oli tänäkin vuonna erinomainen huolimatta edellisenä iltana pidetyistä Joensuu Areenan kisoista. PyU:sta kisoihin osallistui 30 urheilijaa.

Ilonaiheet löytyivät erityisesti pikajuoksuista ja kuulantyönnöstä. Kuulan taso oli pohjoiskarjalaisittain erinomainen ja useat kärkipukkaukset lähestyivät valtakunnan terävintä kärkeä. Sokerina pohjalla oli 14-vuotiaiden poikien sarja, jossa kärkikaksikko, PoU:n Aleksi Stranden ja KiiU:n Aki Kuusela ylitti komeasti 15 metrin rajan. Strandenin voittotulos 15.50 on Suomen hallitilaston kakkosena.

Hienot voittolukemat tekivät myös ToU:n Oona Sormunen (12.85), ToU:n Katri Hirvonen (11.57), KiiU:n Erika Myller (11.57) sekä PoU:n Antoni Stranden (10.99).

Ville-Pekka kukisti Oskarin

Pyhäselän Urheilijain Pipsa Kokko (14) ja Niko Tahvanainen (10) olivat kisojen menestyneimpiä urheilijoita. Kumpikin saalisti kolme lajivoittoa. Kokon paras laji oli 60 metriä, jolla hän pinkoi ennätyksensä 8,40. Pohjois-Karjalan menestystä täydensivät Katajan Larissa Pakarinen (8,65) ja Pinja Natunen (8,66), jotka veivät himmeämmät mitalit. Tahvanaisen paraatilajeihin kuuluivat juoksut ja hypyt.

13-vuotiaiden poikien sarjassa juhli PyU:n Ville-Pekka Kokko, joka juoksi sekä 60 metrillä (8,29) että 600 metrillä (1.41,64) erinomaiset voittoajat. Pitemmällä matkalla kukistui ensimmäisen kerran Juuan Urheilijain Oskari Pennanen (1.43,43).

15-vuotiaiden poikien 60 metrillä PyU:n Eetu Eronen sivusi Katajan Tommi Kontkasen piirin kärkitulosta 8,04 ja nappasi kakkossijan. Eronen paransi kertaheitolla ennätystään 0,7 sekuntia ja pomppasi lähes sensaatiomaisesti piirin kärkeen. 14-sarjan ykkönen oli kuulamies Aki Kuusela, joka pinkoi ajan 8,17.

Heinäveden Yleisurheilijoiden Johanna Pasanen, 15, oli jälleen kimmoisassa kunnossa. Tyttö ponnisti uuden valtakunnan kärkipäähän yltävän ennätyksensä 161.

Pyhäselkäläisiä voittajia olivat edellisten lisäksi Jani Asikainen (P13 kuula), Linda Vairinen (T12 kävely), Samuli Kortelainen (P14 kävely), Teemu Suvanto (P15 kävely), Tiina Hirvonen (T11 kävely ja kuula).

Eero Könönen

—————–