Kyösti Kakkonen paransi Kunniakierroksen Suomen ennätystä

Kyösti Kakkonen paransi Kunniakierroksen Suomen ennätystä

Pyhäselän Urheilijoiden Kyösti Kakkonen keräsi vuoden 2003 Kunniakierroksella Suomen kaikkien aikojen parhaan keräystuloksen. Kaikkiaan 129 tukijan sponsoroimana hänen henkilökohtaiseksi keräystulokseksi tuli 37.360 euroa. Aikaisempi keräysennätys 37.216 euroa oli myös Kyösti Kakkosen nimissä vuodelta 2001.

Vuodesta 1999 alkaen Kunniakierrokselle osallistunut Kyösti Kakkonen nousi samalla koko Kunniakierroksen 22-vuotisen historian parhaaksi kerääjäksi. Hänen kokonaisuudessaan keräämänsä rahamäärä viiden vuoden ajalta on 146.130 euroa. Kunniakierroksen historian toiseksi paras kerääjä vaasalainen Håkan Nordman on osallistunut Kunniakierrokselle kaikkiaan 20 kertaa ja hänen keräystuloksensa on 139.364 euroa.

Kasva hyvässä seurassa Kunniakierroksella

Suomen Urheiluliiton ja paikallisten urheiluseurojen pitkäaikainen yhteishanke Kunniakierros-keräys alkoi tänä vuonna 1. päivä helmikuuta teemalla ”Kasva hyvässä seurassa – Utvecklas i trevligt sällskap”. Tähän valtakunnalliseen projektiin arvioidaan osallistuvan lähes 290 urheiluseuraa.

Kunniakierros-keräyksen tuotto jaetaan järjestävien seurojen, piirien sekä Suomen Urheiluliiton kesken. Kunniakierroksen tuotolla toteutetaan urheiluseuroissa kasvatuksellista ja liikunnallista toimintaa kymmenilletuhansille nuorille ja lapsille. Kunniakierros toteutetaan urheiluseuroissa perinteiseen tapaan touko-kesäkuun aikana. Valtakunnallinen keräystavoite on 1,1 miljoonaa euroa.

Kunniakierroksen pienin henkilökohtainen tukisumma on edelleen kahdeksan euroa. Ylärajaa tukisummalle ei ole. Tukisumman voi suorittaa kertamaksuna tai kierrosmaksuna.

Keräyksen tuoton jakoperusteet ovat myös ennallaan. Seurat saavat tuloksen mukaan 50-65 prosenttia keräyksen tuotosta, piirit 4-12 prosenttia ja Suomen Urheiluliitto 18 prosenttia. Keräyksen kuluosuus on 15 prosenttia.

Pyhäselän Urheilijat järjestää Kunniakierros-tapahtuman tänä vuonna 31. toukokuuta. PyU:n uutena kunniakierrospäällikkönä toimii Ritva Siikaranta.

Seppo Järvelä / Eero Könönen