PyU:lle 11 mestaruutta pm-hallikisoista

PyU:lle 11 mestaruutta pm-hallikisoista

Tohmajärven Urheilijain Oona Sormunen (15) ja Katri Hirvonen (14) pökkäsivät sarjoissaan komeat kuulan voittotulokset lauantaina Joensuun vapaa-aikatalolla pidetyissä Pohjois-Karjalan 12-15-vuotiaiden pm-halliyleisurheilukisoissa.

Viime vuoden SM-kisojen hopeatytön Sormusen voittotulos oli 13.28 ja Hirvosen lukema sarjaa alempana 11.39. Oona Sormunen näytti myös sähäkkyyttään pinkomalla tyttöjen parhaan 60 metrin ajan 8,44.

Varsinkin ylemmät poikien sarjat potivat verenvähyyttä, sillä useat 14-15-vuotiaiden sarjalaiset kilpailivat samaan aikaan SM-tason palloiluissa. Poissa olivat piirin ehdottomista kärkiurheilijoista lentopallo- ja jalkapalloturnausten takia mm. Outokummun Eetu Huttunen, KiiU:n Aki Kuusela sekä Pyhäselän Kai Räsänen ja Ville Korhonen.

14-15-vuotiaiden poikien ilonaiheet löytyivät Joensuun Katajan ja Polvijärven Urheilijain riveistä. Katajan Vesa Huovinen hyppäsi 14-vuotiaiden pituusvoittoon komealla tuloksella 552 ja samassa sarjassa PoU:n Aleksi Stranden pukkasi kelpo kuulatuloksen 13.28.

Annastiina hyppäsi korkeutta 150

14-15-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyssä kolkuteltiin kahden kilpailijan voimin valtakunnan hallikärkeä. Vanhemmassa ikäluokassa viime vuoden SM-kultatyttö, Outokummun Kirsi Kähkönen hyppäsi 155 ja 14-sarjassa PyU:n Annastiina Karttunen 150. Myös Katajan Joni Savimäki, 13, ponnisti hienot lukemat 150.

13-vuotiaiden sarjassakin tehtiin valtakunnan kärkipäähän oikeuttavia tuloksia. Pyhäselän Ville-Pekka Kokko pinkoi 60 metriä aikaan 8,29 ja hyppäsi pituutta 485. Tyttöjen puolella saman seuran Anna-Kaisa Asikainen pyyhälsi ajan 8,65. Hyvän vastuksen (8,78) antoi Katajan Outi Broman.

Pyhäselän menestyjiä olivat lisäksi 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa korkeushypyn voittanut Heli Liimatta ja 60 metrin ykkönen Piritta Kiiskinen. 13-vuotiaiden poikien kuulan voitti Toni Markkanen ja 14-sarjan 60 metrin paras oli Petteri Ronkainen hyvällä ajalla 8,13. Saman sarjan tyttöjen ykköseksi pyyhälsi Pyhäselän Pipsa Kokko ajalla 8,53.

Vapaa-aikatalon jäähyväiskilpailuihin osallistui urheilijoita 11 seurasta. Pyhäselän Urheilijat ja Joensuun Kataja keräsivät kumpikin 11 mestaruutta jaossa olleista 40:stä. Tohmajärven Urheilijat saalisti kuusi ja Polvijärven Urheilijat neljä voittoa.

Eero Könönen