PyU:lle 31 mitalia pm-halleista

PyU rohmusi 31 mitalia pm-halleista

PyU hallitsi nuorten pm-hallikisoja

Pohjois-Karjalan yleisurheilun pm-hallikisat käynnistyivät nuorimpien eli 9-11-vuotiaiden koitoksilla Joensuun vapaa-aikatalolla lauantaina. Neljän tunnin ajan 23 lajin mestaruuksista oli kamppailemassa noin 120 urheilijaa. 57 urheilijalla mukana ollut Pyhäselän Urheilijat rohmusi yli puolet mestaruuksista ja mitaleja kaikkiaan 31. Toiseksi paras seura oli Lieksan Urheilijat 12:lla ja järjestäjäseura Kataja oli kolmas kahdeksalla mitalilla.

Osanotto oli varsinkin pikajuoksuissa ja pituushypyssä erinomainen, sillä esimerkiksi 11-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin mestaruudesta oli kamppailemassa 27 nuorta lupausta. Selvään Voittoon pinkoi Lieksan Maarit Kiiskinen ajalla 9,42.

Kisojen menestynein urheilija oli PyU:n 10-vuotias Niko Tahvanainen, joka nappasi kolme mestaruutta. Hänen paras lajinsa oli pituus, jossa syntyi kova tulos 408. Sarjaa ylempänä PyU:n Ville Huhtinen ponnisti myös hienon voittotuloksen 438. Kahteen lajivoittoon ylsivät Katajan Meri Vepsäläinen (9), PyU:n Leo Haapasalo (9) ja Lieksan Hertta Heikkinen (10).

PyU:lla 57 urheilijaa mukana

Mestaruuksiin ylsivät PyU:n edustajista Niko Tahvanaisen (3) ja Leo Haapasalon (2) sekä Ville Huhtisen (1) lisäksi Markus Kokkonen (P9 kuula), Jari-Pekka Rouvinen (P11 kuula), Nea Hartonen (T9 kuula), Jatta Kalajoki (T10 kuula), Isabella Björn (T10 korkeus 115) sekä Tiina Hirvonen (T11 kuula).

Erinomaisesti menestyivät myös Emilia Suomalainen (9), Anni-Kreeta Tervala (10) ja Timo Ruippo (10), jotka kaikki nappasivat kaksi mitalia, vaikka kultamitali jäi saavuttamatta.

Kahtena seuraavana viikonloppuna kamppaillaan vielä vapaa-aikatalolla, mutta keväällä järjestetään jo pm-kamppailuja pian valmistuvassa Joensuu Areenassa, jossa on tarkoitus kilpailla myös pitkillä juoksumatkoilla ja aitajuoksuissa.

Eero Könönen

———