Jouni Huuho Kuopion maratonin ykkönen

Pyhäselän Urheilijain Jouni Huuho teki kovimman ajan perinteisellä Kuopion Väinölänniemen itsenäisyysmaratonilla lauantaina. 40-vuotiaiden sarjan voittanut Huuho olisi ajallaan 2.59,10 ollut myös yleisen sarjan ykkönen. Itsenäisyysmaratonille osallistui kaikkiaan noin 200 juoksijaa, joista osa taivalsi puolimaratonin.

Vasta muutama vuosi sitten kestävyysjuoksuharjoittelun aloittanut 40-vuotias Huuho valitteli kisan aikana puhaltanutta navakkaa tuulta, joka verotti loppuajasta useita minuutteja. Huuhon kauden paras aika on 2.51,32, jonka hän juoksi Porin maratonilla toukokuussa.

70-90 kilometriä viikossa harjoitteleva pyhäselkäläinen kertoi kramppien vaivanneen noin 40 kilometrin kohdalla. Muuten kilpailu sujui suunnitelmien mukaan. Pohjoiskarjalaisista oli mukana myös Polvijärven Vauhdin Juha Nevalainen, joka joutui keskeyttämään.

Eero Könönen