PyU:lle 22 mitalia Joensuun hallikisoista

NIKO TAHVANAINEN VOITTI KAKSI LAJIA

Pyhäselän Urheilijain Niko Tahvanainen ja Kiihtelysvaaran Urheilijain Aki Kuusela voittivat kumpikin kaksi lajia kovin tuloksin sunnuntaina Joensuun vapaa-aikatalolla pidetyissä piirikunnallisissa Joensuun Katajan hallikisoissa.

KiiU:n Aki oli paras 13-vuotiaiden 60 m:llä ja kuulantyönnössä ja PyU:n Niko puolestaan 9-vuotiaiden 60 m:llä ja pituushypyssä. Kumpikin paransi viime kesänä tehtyjä omia ennätyksiään komeasti: Akin voittotulokset olivat 8,10 ja 16.48 ja Nikon 9,24 ja 406. Niko olisi voittanut 60 metrillä myös kaksi vuotta vanhemmat pojat.

Akikin hätyytteli 60 m:n voittoajallaan ylemmän sarjan kärkeä, sillä 15-vuotiaiden voittaja Tommi Kontkanen juoksi vain 0,06 sekuntia nopeammin. 13-vuotiaiden poikien 60 m:n kakkoseksi juoksi PyU:n Petteri Ronkainen ajalla 8,29.

KiiU:n Noora Hämäläinen pinkoi odotetusti 15-vuotiaiden 60 metrin voittoon ajalla 8,01. Yhtä selkeä voittaja oli PyU:n Pipsa Kokko, joka teki 13-vuotiaissa voittoajan 8,47.

Juulia pinkoi ykköseksi

9-vuotiaiden 60 m:n ykköseksi pyrähti PyU:n Juulia Hirvonen, joka kukisti ennakkoon kovemmat lieksalaiset Heikkisen sisarukset. Voittoaika oli oma ennätys 9,83. Anni-Kreeta Tervala varmisti kaksoisvoiton ajalla 9,91.

PyU:n 9-vuotiaat tytöt olivat vahvoja myös pituushypyssä, jossa Jatta Kalajoki (382) ja Anni-Kreeta Tervala (376) ottivat sijat kaksi ja kolme. Terävimmän kärjen takana oli lisäksi mainio PyU:n tyttöjen sikermä, joka teki omia ennätyksiään: Enni Karjalainen 360, Marianne Pykäläinen 349, Emilia Sieviläinen 349, Juulia Hirvonen 342 ja vasta 8-vuotias Emilia Suomalainen 329.

11-vuotiaiden tyttöjen kuulassa PyU otti Pauliina Haapasalon johdolla kolmoisvoiton. Pauliina voittotulos 11.04 on komea oma ennätys. Viime kesänä työnnetty entinen ennätys koheni kertapukkauksella 1,3 metriä. Samassa ikäluokassa Heli Liimatta nappasi kolme mitalia: kuulasta hopeaa, pituushypystä pronssia ja 60 metriltä pronssia.

Hopeaa otti myös KiiU:n 12-vuotias Erika Myller, joka työnsi kuulaa 13-vuotiaiden kakkoseksi tuloksella 11.30. PyU:n Hanne Purmonen oli sekä kuulan että 60 metrin kolmas.

Ville venytti tuloksen 432

Vasta 10-vuotias Ville Huhtinen kukisti vuotta vanhemmat pojat pituushypyssä omalla halliennätyksellään 432. Tasaisessa kilpailussa Kiihtelysvaaran Joona Tahvanainen hävisi vain kaksi senttiä.

Villen ikäinen Jari-Pekka Rouvinen työnsi kuulaa 9.56 ja paransi metrin ennätystään. Tulos riitti 11-vuotiaissa kakkossijaan.

13-vuotiaiden tyttöjen korkeushypyssä Annastiina Karttunen oli kolmas tuloksella 140. Hän oli selvittää myös tuloksen 145. Vasta 12-vuotias Anne Ryynänen hyppäsi ennätyksensä 135 ja oli neljäs. Anne pinkoi selvän ennätyksensä (9,11) myös 60 metrillä.

Kaksi mitalia PyU:lle toi Marika Rummukainen, joka oli 15-vuotiaiden kuulan ja pituushypyn kakkonen.

Eero Könönen