Taru Karejoki PyU:n vuoden yleisurheilija

16-VUOTIAS Taru KAREJOKI PyU:n VUODEN YLEISURHEILIJA

Yleisurheilun valtakunnallisen seuraluokittelun 9:nneksi ja P-Karjalan ykköseksi noussut Pyhäselän Urheilijat palkitsi noin 100 urheilijaa ja taustahenkilöä keskiviikkoiltana Niittylahdessa pidetyssä kauden päättäjäistilaisuudessa. 16-vuotias pikajuoksija Taru Karejoki kaksine SM-mitaleineen ja piirin ennätyksineen sekä maaotteluedustuksineen nimettiin vuoden yleisurheilijaksi.

Karejoki keräsi PyU:lle myös eniten luokittelupisteitä ja olisi 56,5 pisteellään voittanut yksin 13 luokiteltua Pohjois-Karjalan seuraa. Kaikkiaan PyU kokosi kauden aikana 455 pistettä, joista SM-pisteitä oli 90.

PyU:n nimekkäin yleisurheilija Ari Pakarinen, 34, ei tänä vuonna tuonut ainuttakaan luokittelupistettä, mutta valmistautuu vielä tosimielellä ensi kauteen tavoitteenaan Ateenan olympiakisapaikka.

Vuoden miesurheilijaksi nimettiin 20-vuotias kestävyysjuoksija Matti Räsänen, joka taivalsi 22-vuotiaiden SM-kultaan 5000 metrillä. Henkilökohtaisen suomenmestaruuden nappasi myös kiekkonainen Reetta Laitinen, 22, joka Räsäsen ja Karejoen ohella ylsi myös arvokisaedustukseen. Kaikkiaan 18 yleisurheilijaa sarjoista 14-22 vuotta pääsi SM-kisoissa vähintään henkilökohtaiselle pistesijalle tai joukkuemitalille.

Kyösti Kakkonen kaikkien aikojen paras

Valtakunnan eliittiä PyU oli tänäkin vuonna myös Kunniakierroksessa. Seuran tulos 54 000 ja Kyösti Kakkosen lukema 41 000 euroa ovat molemmat Suomen kärkituloksia. Kakkonen nousi samalla maan kaikkien aikojen parhaaksi kunniakierroskerääjäksi:

– Olen mukana Kunniakierroskeruussa vielä ainakin ensi vuoden. Sen jälkeen seuran on etsittävä muita tulonlähteitä. Olen halunnut olla tukemassa voimakasta nuorisotyötä tekevää seuraa, Kyösti Kakkonen kertoi.

Päättäjäistilaisuudessa palkittiin lisäksi ansioituneita valmentajaia ja myös iso joukko nuoria lupauksia. 9-15-vuotiaiden pm-kisoihin osallistui tänä vuonna 136 nuorta urheilijaa, joista menestynein oli 13-vuotias Pipsa Kokko kymmenellä pm-kultamitalillaan. Tasokkain oli 13-vuotias Kai Räsänen, joka pyörähteli moukarin SE-luvut ja tekaisi kuusi uutta piirin ennätystä.

Piirin kärkisija heltisi ikäkausiurheilussa jo 21. kerran peräkkäin. Kaiken kaikkiaan PyU:lla on 330 passiurheilijaa, joka on kolmanneksi suurin lukema koko Suomessa.

Tilaisuuden ohjelma oli monipuolinen. Illan aikana kuultiin Niittylahden 1-3. luokkien musiikkiesityksiä, juontaja Eero Könönen haastatteli vuoden yleisurheilijoita Taru Karejokea ja Matti Räsästä sekä selvitteli menestyksekkään kauden tapahtumia, Pohjois-Karjalan yleisurheilun kunniakierrospäällikkö Esko Inkinen lausui piirin tervehdyksen. Yksi illan kohokohdista oli Reijo Väisäsen kuvaaman PyU:n esittelyfilmin ensiesitys. Ilta huipentui palkitsemisiin ja lopuksi arpajaisiin.

Eero Könönen