PyU:lle viisi voittoa maastofinaalista

PyU:lle viisi voittoa Rääkkylän maastofinaalista

Pohjois-Karjalan nuorten yleisurheilukauden viimeinen kisaviikonloppu käynnistyi komeasti, kun Rääkkylässä juostuun Karjalan Kestävien maastofinaaliin osallistui viime vuoteen verrattuna reippaasti enemmän juoksijoita, tasan 80. Järjestelyistä vastasi Karjalan Kestävien lisäksi paikallinen urheiluseura Rääkkylän Kisa-Veikot.

Samalla myös Karjalan Kestävien toinen toimintakausi sarjakilpailuineen saatiin päätökseen. Kesän aikana kilpailtiin kolmesti (maantie, maastot ja huipentumat) pm-kisojen yhteydessä, mutta mukana oli myös kaksi omaa osakilpailua: kesäkuussa juostut tonnin kisat sekä päätöskisana Rääkkylän maastofinaali:

-Mukaan toimintaamme pitäisi saada uutta verta. Kisasarjan läpivienti ensi vuonna tässä laajuudessa ei onnistu, mikäli mukaan sitoutuneet eivät jaksa toimia aktiivisesti, Karjalan Kestävien hallituksen jäsen ja tilastomies Petri Maskonen harmitteli.

Rääkkylän kisaan saatiin vieras myös maailman kestävyysjuoksun huipulta, kun Joensuun Katajan Jukka Keskisalo jakoi palkinnot ja siinä sivussa myös nimikirjoituksia nuorille ihailijoille. Keskisalo on harjoitellut Pariisin jälkeen löysemmin, mutta uuden harjoittelukauden aloittaminen on pian käsillä:

-Ensi kauteen valmistautuminen alkaa lokakuun alussa. Ensi vuoden tavoitteista en vielä osaa sanoa, ne selviävät ajallaan, kertoi MM-kisojen yhdeksänneksi ja Suomen kaikkien aikojen kakkoseksi esteissä juossut katajalainen.

Lajivoittoja napsi 15 sarjasta eniten Pyhäselän Urheilijat, jonka 25:stä mukana olleesta juoksijasta viisi juoksi ykköseksi. Voittojen makuun pääsivät myös Ilomantsin Urheilijat (2), Nurmeksen Sepot (2), Tohmajärven Urheilijat, Nunnanlahden Viesti, Juuan Jänne, Juuan Urheilijat, Joensuun Kataja sekä Outokummun Partio, kun SM-mitalisti Marja-Leena Kurki harppoi ainoana osanottajana 17-vuotiaiden 5,1 kilometrin voittoon.

Ilomantsin Urheijain Patrik Ikonen voitti 14-vuotiaiden poikien kisan ja valmistautuu monen muun mukana olleen juoksijan lailla pian alkavaan hiihtokauteen. Myös Ikosen yleisurheilukesä oli mainio, sillä nuorukainen voitti elokuun alussa ikäluokkansa 2000 metrin SM-pronssia.

Eero Könönen

———-