Annastiina hyppäsi korkeutta 150

Annastiina Karttunen hyppäsi korkeutta 150

PyU:n 13-vuotias Annastiina Karttunen nousi jo Suomen tilaston viidennelle sijalle ponnistettuaan korkeushypyssä uuden ennätyksensä 150 keskiviikkona (9.9.)Lieksassa pidetyissä Koululiikuntaliiton Pohjois-Karjalan mestaruuskisoissa. Myös yritys 155:stä oli lähellä onnistua.

Kesäisessä +19 asteen lämpötilassa pidetyt kisat keräsivät Lieksan keskuskentällä yli 300 urheilijaa eri puolilta maakuntaa.

Pyhäselkä keräsi kunnista eniten mitaleja, peräti 17. Joensuun kaupunki sai kasaan 12 mitalia. Neljä mitaleista tuli PyU:n urheilijoiden tuomina, sillä Taru Karejoki ja Anna-Kaisa Asikainen toivat kumpikin Joensuulle kaksi mitalia.

12-vuotiaille kantokuorma mitaleja

Pyhäselästä osallistui Lieksan kisoihin täysi linja-autollinen urheilijoita, yhteensä 50. Vahvin osa oli 12-vuotiaat ja paras laji 12-vuotiaiden poikien kuula, jossa lajissa pyhäselkäläiset nappasivat Aku Kurjen johdolla komean nelosvoiton.

Voittajia olivat Akun lisäksi Marjo Kauhanen (A-tyttöjen kuula) sekä Ville-Pekka Kokko (12-vuotiaiden 60 m ja pituus).

Eero Könönen

Lue TULOKSET yleisurheilun TULOSPÖRSSISTÄ