PyU kaikista Vattenfall-seuroista viidenneksi paras

PyU kaikista seuroista viidenneksi paras

Pyhäselän Urheilijat olisi sijoittunut viidenneksi Turun Urheiluliiton, Helsingin Kisa-Veikkojen, Nurmon Urheilijoiden ja Tampereen Pyrinnön jälkeen, jos kaikki seurat olisivat kilpailleet samassa Vattenfall-finaalissa. Viikonvaihteen 11-17-vuotiaiden Vattenfall-finaaleissa kilpailtiin samanaikaisesti kolmella eri kentällä yhteensä 52 joukkueen voimin suunnilleen tasavertaisissa oloissa.

Tulosvertailussa parhaimmat pisteet saa luonnollisesti Turun Urheiluliitto, joka voitti isojen kuntien finaalin, mutta kamppailu kakkosijasta olisi mennyt lähes tasan HKV:n ja keskivuurten kuntien finaalin voittaneen Nurmon kesken.

Tampereen Pyrintö oli vain niukasti Pyhäselkää parempi, sillä 30 lajin kisassa TP voitti PyU:n keskinäisessä vertailussa 16-14. Paras seura TuUL puolestaan oli Pyhäselkää parempi lukemin 22-8 eli kahdeksassa lajissa PyU:n edustaja sentään teki turkulaisia paremman tuloksen.

Pienten kuntien finaalin parhaat seurat Lappajärven Veikot ja Kaustisen Pohjan-Veikot olisivat hävinneet PyU:lle kirkkaasti. PyU-Lappajärvi päättyi 20-10 ja PyU-Kaustinen lukemiin 24-6.

————–

Vattenfall-finaaliseurojen vertailua:

Turun Urheiluliitto – Pyhäselän Urheilijat 22-8 (Turkulaiset 22 lajissa Pyhäselkää parempia)
Helsingin Kisa-Veikot – Pyhäselän Urheilijat 18-12
Nurmon Urheilijat – Pyhäselän Urheilijat 18-12
Tampereen Pyrintö – Pyhäselän Urheilijat 16-14
Jyväskylän Kenttä-Urheilijat – Pyhäselän Urheilijat 15-15
Lappajärven Veikot – Pyhäselän Urheilijat 10-20
Kaustisen Pohjan-Veikot – Pyhäselän Urheilijat 6-24

Eero Könönen