Taru Karejoki 17-vuotiaiden Ruotsi-otteluun

TARU KAREJOKI 17-VUOTIAIDEN RUOTSI-OTTELUUN

PyU:n Taru Karejoki sai urheilijauransa ensimmäisen maaotteluedustuksen, kun 16-vuotias Reijolan tyttö valittiin edustamaan Suomea 6. syyskuuta pidettävässä 17-vuotiaiden Ruotsi-ottelussa.

Espoon Leppävaarassa pidettävässä maaottelussa Taru juoksee 200 metrin lisäksi 4 x 400 metrin viestijoukkueessa.

200 metrillä Taru on juossut täsmälleen saman ajan 25,14 kuin Suomen toinen edustaja, Lahden Ahkeran Maisa Korri. Viestijoukkueessa kapulaa kiidättävät Tarun lisäksi Tea Parkko, Emma Kunnari ja Vilma-Lotta Korhonen. Viesti käydään miesten ja naisten maaottelun yhteydessä Helsingin olympiastadionilla.

SM-kilpailut sujuivat Tarulta ehkä hieman odotettua heikommin, vaikka tuloksena oli kaksi pronssimitalia. 300 metrin sileän lisäksi hän nappasi pronssimitalin myös sunnuntaiselta 300 metrin aitamatkalta ajalla 44,49:

– Pettynyt olen juoksuihini. Jalat ovat nyt aivan jumissa. Ne pitää saada kuntoon hierojalla. Kilpailla en aio nyt vähään aikaan, kertoi Taru sunnuntai-iltana.

Siinä vaiheessa hän ei vielä tiennyt, että hänet valitaan 17-vuotiaiden Ruotsi-otteluun.

Omat ennätykset rikkoutuneet

Taru Karejoki on parantanut tänä vuonna rutkasti ennätyksiään: 200 ja 400 metriä on kulkenut naisten A-luokka-aikaan 25,14 ja 58,12 ja 300 metrillä on syntynyt pe-tulos 40,07. Myös 300 metrin aidat on kulkenut erinomaiseen aikaan 43,88.

Karejokea valmentaa Juha Himanka, joka odottaa Tarun vielä tänä syksynä parantavan tuloksiaan, kunhan jalat saadaan hieronnalla kuntoon. Jo SM-kisojen aikaan tuloskunnon piti olla huomattavasti kovempi kuin keskikesällä, jolloin omat ennätykset syntyivät.

Eero Könönen