Matille kultaa, Tarulle taas pronssia

Matille kultaa, Tarulle taas pronssia

Matti Räsänen juoksi kultaa ja hopeaa, Reetta Laitinen kiskaisi kiekkokultaa ja Taru Karejoki ylsi kahteen pronssimitaliin viikonvaihteessa Espoossa, Torniossa ja Kristiinankaupungissa pidetyissä 16-22-vuotiaiden nuorten SM-yleisurheilukisoissa. Pyhäselän Urheilijoiden loistomenestystä täydensivät kaksi hopealle yltänyttä keihäsjoukkuetta sekä kahdeksan pistesijaa.

Kiihtelysvaaran Urheilijatkin pääsi mitalien ja pisteiden makuun, kun 22-vuotias Anssi Turunen sijoittui kolmanneksi 400 metrin aitajuoksussa ajalla 54,76.

Pyhäselän kokonaispistesaldo oli 66, joka nousi selvästi Pohjois-Karjalan seurojen parhaimmaksi. Kataja keräsi 27 ja Outokummun Partio 26 pistettä. KiiU:n saalis oli kuusi.

Matti Räsänen, 20, ylsi ratamatkojen suomenmestaruuteen pitkän tauon jälkeen. Edellinen SM-kulta heltisi kolme vuotta sitten 17-vuotiaiden sarjasta. Nyt kunto kohosi huippuunsa, mikä tiesi jo lauantaina omaa ja myös Pyhäselän miesten 1500 metrin ennätystä ajalla 3.57,71. Lauantainen hopeamitali kirkastui sunnuntaina kultaiseksi, kun Räsänen vyöryi 600 metrin kirinsä ansiosta selvään voittoon 5000 metrillä.

Reetta Laitinen kilpaili viimeistä vuottaan 22-vuotiaiden sarjassa ja päätti nuorten sarjojen kilpailu-uransa suomenmestaruuteen kiekonheitossa tuloksella 46.86. Sunnuntaina hän työnsi vielä kuulan viitoseksi heti seurakaveri Helena Puhakan jälkeen. Helena työnsi kisassa komean oman ennätyksensä 12.93 ja jäi vain kaksi senttiä pronssimitalista.

Tarulle kaksi pronssimitalia

Taru Karejoki, 16, saavutti kaksi pronssimitalia, vaikka juoksi pahasti jumijalkaisena jokaisena kolmena päivänä. Lauantaina hänen pronssiaikansa 41,15 jäi omasta ennätyksestä 1,07 sekuntia ja sunnuntaina 300 metrin aitojen kolmosaika 44,49 puolestaan 0,61 sekuntia.

PyU:n mukana olleiden valmentajien mukaan oli suoranainen ihme, että Taru yleensä pystyi juoksemaan.

Anssi Liimatta ylsi yllätykselliseen neljänteen sijaan 17-vuotiaiden keihäänheitossa tuloksella 67.38. Parempaankin oli mahdollisuuksia, sillä viimeinen parhaaksi jäänyt heitto nousi aivan liian korkealle. Joukkuekisassa Anssi yhdessä Olli Rouvisen kanssa otti joukkuehopeaa.

Keihään joukkuehopeaa heltisi myös 19-vuotiaiden kaksikolle Pauli Piippo-Sami Tuononen. Lisäksi Pauli oli henkilökohtaisen kisan kuudes. Samalle sijalle ylsi 17-vuotiaiden 3000 metrillä 16-vuotias Antti Räsänen.

19-vuotiaiden 5000 metrin kävelyssä Tiina-Liisa Soikkeli sijoittui neljänneksi tuloksella 26.38,69. Pisteille ylsivät myös 17-vuotiaiden tyttöjen kiekko- ja kuulajoukkueet: kiekossa Inka Räsänen ja Hanna Sarkkinen sekä kuulassa Inka Räsänen ja Marjo Kauhanen. Samoin pistesijan nappasi 17-sarjan poikien kiekkojoukkue Olli Rouvinen-Anssi Liimatta.

Eero Könönen