PyU:n keihäspojille hopeaa Torniosta

PyU:n keihäspojille hopeaa Torniosta

Torniossa pidettävät 19-vuotiaiden SM-yleisurheilukisat jatkuivat pohjoiskarjalaisittain vaisuhkosti. Lauantaina lähes ainoat ilonaiheet tulivat keihäänheitosta, kun Pyhäselän Urheilijain joukkue Pauli Piippo-Sami Tuononen otti joukkuehopeaa. Lisäksi henkilökohtaisessa kisassa Nurmeksen Seppojen Juha Pääkkönen oli viides ja PyU:n Piippo kuudes.

Voitosta käytiin huikea kamppailu, jonka selvitti edukseen tuore 80 metrin mies Tero Järvenpää tuloksella 78.26. EM-kultapoika Teemu Wirkkala hävisi Järvenpäälle kaksi senttiä.

Pauli Piippo oli tyytyväinen joukkuehopeaan, mutta oma kilpailu sujui heikommin kuin mitä odotettiin:

– Vasta viimeisellä heitolla sain kunnon tuloksen, muut heitot menivät räpellykseksi, kertoi Piippo, joka jäi 63.52 heittäneestä Pääkkösestä 65 senttiä. Pronssiinkin Pohjois-Karjalan miehillä oli mahdollisuuksia, sillä EM-pronssipoika Antti Ruuskanen kiskaisi tavallista heikomman tuloksen 67.58.

Outokummun Partion Olli-Pekka Keronen sijoittui 2000 metrin esteissä kuudenneksi omaa ennätystään hipovalla ajalla 6.21,63. Korkeampaan sijoitukseen ei ollut tällä kertaa paukkuja, sillä viides sija jäi 12 sekunnin päähän. Ylivoimaiseen mestaruuteen juoksi Ylikiimingin Janne Ukonmaanaho ajalla 5.54,67.

Alkuerissä esiintyivät myös Polvijärven Urheilijain Annina Walling ja Katajan Mika Purmonen, jotka molemmat juoksivat alle odotusten. Walling jäi 800 metrillä 12:nneksi vaatimattomalla ajalla 2.21,83 ja Purmonen pinkoi 100 metrillä sijalle 14 tuloksella 11,37.

19-vuotiaiden 5000 metrin kävely käytiin Espoon Leppävaarassa 22-vuotiaiden SM-kisojen yhteydessä. Pyhäselän Urheilijain Tiina-Liisa Soikkeli taivalsi kesän parhaansa 26.38,69 ja sijoittui neljänneksi.

Ks. kaikki lauantain (16.8.) tulokset:

http://www.alatornionpirkat.com/index.php?sivu=sm2003_tulokset

Eero Könönen