Keihäspojille SM-hopeaa, Tarulle pronssia

Taru juoksi SM-pronssia

Pohjois-Karjala saalisti neljä mitalia lauantaina Kristiinankaupungissa jatkuneissa 17-vuotiaiden SM-yleisurheilukisoissa. Outokummun Partio ja Pyhäselän Urheilijat vastasivat maakunnan menestyksestä, sillä henkilökohtaisille mitaleille ylsivät Partion Pasi Turunen keihäässä ja Marja-Leena Kurki esteissä sekä Pyhäselän Taru Karejoki 300 metrillä. Lisäksi PyU:n keihäsjoukkue Anssi Liimatta-Olli Rouvinen heitti hopealle.

Keihäänheitto oli päivän vahvin pohjoiskarjalaislaji, sillä Pasi Turusen hopean ja yli 71 metrin kaaren lisäksi Anssi Liimatta sijoittui neljänneksi tasaisessa finaalissa, jonka suurin yllätys oli lähes 75 metriä heittäneen tilastokärjen Ari Mannion karsiutuminen viimeisiltä kierroksilta.

Sekä Turunen että Liimatta venyivät kauden tärkeimmässä koitoksessa kesän parhaimpaansa. Turusen kakkossija tiesi myös paikkaa 17-vuotiaiden Ruotsi-otteluun Helsinkiin.

Marja-Leena Kurki jatkoi hyvien juoksujensa sarjaa nappaamalla hopeaa 1500 metrin esteistä omalla ennätyksellään:

– Alku juostiin SE-vauhtia. Saara Skyttä pääsi karkaamaan, mutta tyytyväinen olen hopeasijaan, kertoi Kurki, joka hävisi Skytälle nelisen sekuntia. Kaksikko oli jo tilastoissa selvästi muita edellä.

Esteiden jälkeen Kurki oli mukana 800 metrin alkuerissä. Estekisa painoi vielä jaloissa, eikä 17-vuotias Partion tyttö selviytynyt finaaliin.

Taru harmitteli ”heikkoa” aikaa

Pyhäselän Taru Karejoki oli lopulta tyytyväinen kolmanteen sijaan, vaikka hän lähti hakemaan voittoa:

– Jalat ovat pahasti jumissa. Aika (41,15) on tosi surkea, koska olen juossut yli sekunnin nopeammin ja nyt mestaruus voitettiin ajalla 40,74. Jalat pitäisi saada kuntoon huomiseksi ja aidoissa olisi päästävä kahden parhaan joukkoon. Muuten Ruotsi-ottelu jää haaveeksi, tuumaili Taru.

Karejoki oli mukana myös Kalevan Kisoissa viikko sitten ja oli nyt sitä mieltä, että kisat olisi pitänyt jättää väliin:

– On tullut aivan liikaa kilpailuja. En ole tainnut ehtiä palautua vielä Helsingin kisoista.

Polvijärven Vauhdin Sami Vartiainen teki myös 300 metrin finaalissa erinomaisen juoksun, vaikka joutui tyytymään loppukilpailun viimeiseksi eli kuudenneksi. Tasokkaassa kisassa Samin aika 36,27 jäi voittajasta reilun sekunnin.

Tyttöjen kiekossa PyU:n kaksikko Inka Räsänen-Hanna Sarkkinen heitti viidenneksi yhteistuloksella 60.44. Mitali ei jäänyt kauaksi, sillä Lapinlahden Veto kiskaisi voittolukemat 65.18. Räsänen oli karsinnan kuudenneksi paras tuloksella 32.42, mutta jäi finaalissa alle 30 metrin tulokseen.

Miesten kuulassa PyU:n Olli Rouvinen oli 13:s eli ensimmäinen karsiutuja finaalista tuloksella 13.92.

Antti kuudenneksi perjantaina

Kristiinankaupungin kisat alkoivat jo perjantaina 15.8. pyhäselkäläisittäin kahden urheilijan voimin. Taru Karejoki juoksi 300 metrin alkuerien kakkoseksi ajalla 40,87 ja Antti Räsänen oli 3000 metrin kuudes eli pisteillä hieman päälle 9.18:n tuloksella:

– Alkuvauhti oli liian kovaa. Kun putosin pääjoukosta, alkoi matkanteko hyytyä ja lopussa pistesijakin oli tiukalla, Antti kertoi.

Eero Könönen