Kalevan Kisat alle odotusten

Kalevan Kisat alle odotusten

Helsingin olympiastadionilla pidetyt Kalevan Kisat menivät PyU:n urheilijoilta alle odotusten, sillä vain yksi urheilija viidestä pystyi kesän tärkeimmässä kilpailussa kauden parhaaseensa. Matti Räsänen juoksi 5000 metrin 12:nneksi ajalla 14.50,87, mikä tietää hyvää tulevana viikonloppuna Espoossa pidettäviin 22-vuotiaiden SM-kisoihin. Siellä Räsänen juoksee mielimatkansa 5000 metrin lisäksi myös 1500 metriä.

Miesten keihäänheitosta odotettiin Ari Pakariselta vähintään pistesijaa. Hurjimmissa tavoitteissaan Pakarinen elätteli toiveita jopa Pariisin kisakoneeseen pääsystä. Finaaliin Ari heittikin 6. parhaana tuloksella 75.30, mutta loppukilpailussa heitto oli pahasti kateissa. Tuloksena oli kisan 11:s eli jumbosija vaatimattomalla tuloksella 73.01.

Nuori Taru Karejoki (16) debytoi Kalevan Kisoissa tyydyttävin esityksin. 400 metrillä Taru arkaili kovassa seurassa, mutta oli 21 naisen kisassa silti 15:s kesän heikoimmalla ajallaan 59,80. Kesän paras 58,12 olisi riittänyt finaaliin. 200 metrillä (19.) hän juoksi ajan 25,38, eikä jäänyt omasta ennätyksestä kuin 0,24 ja finaalipaikasta kuin 0,58 sekuntia. Tärkeimmät kisat Tarulla ovat viikonvaihteessa Kristiinankaupungissa, jossa hän osallistuu 17-vuotiaiden SM-mittelöihin 300 metrin aidoissa ja sileällä.

Reetta epäonnistui finaalissa

Ennakolta varmin pistesija piti irrota naisten kiekosta Reetta Laitiselle. Karsinta (47.05, neljäs) meni vielä onnellisten tähtien alla, mutta finaalin 45.94 pudotti 22-vuotiaan Laitisen juuri pistesijojen ulkopuolelle 9:nneksi. 22-vuotiaiden EM-kisoissakin heinäkuussa esiintyneen Reetan kesän kärki 50.05 olisi jo riittänyt neljänteen sijaan.

Ensimmäisissä Kalevan Kisoissaan ollut Helena Puhakka epäonnistui pahoin kuulantyönnössä ja jäi kesän heikoimpaan tulokseensa 11.56. Oma pm-kisoissa työnnetty ennätys 12.80 olisi vienyt 21-vuotiaan Helenan jopa finaalikierroksille eli kahdeksan joukkoon.

Eero Könönen