Matti Räsänen juoksi kesän parhaansa Kalevan Kisoissa

Matti Räsänen juoksi kesän parhaansa Kalevan Kisoissa

Kalevan Kisat käynnistyivät Pyhäselän Urheilijain edustajilta hieman odotettua vaisummin lauantaina Helsingin olympiastadionilla. Mukana miesten ja naisten SM-mittelöissä oli kolme PyU:n edustajaa: Matti Räsänen, Reetta Laitinen ja Taru Karejoki.

Matti Räsänen oli ainoa päivän onnistujista. Hän sijoittui 20 miehen kisassa 5000 metrin 12:nneksi kesän parhaallaan 14.50,87, joka tosin jäi pari sekuntia omasta viime vuonna juostusta ennätyksestä.

16-vuotias Taru Karejoki juoksi 400 metrin alkuerissä, mutta arkaili kovasssa seurassa ja jäi hänelle vaatimattomaan aikaan 59,80. Sijoitukseksi tuli 15:s 21 juoksijan kilpailussa. Kesän paras 58,12 olisi riittänyt finaalipaikkaan, jonne juoksi Tarun ikäinen Lappeenrannan Urheilumiesten Tea Parkko.

Eniten odotettiin Reetta Laitiselta, mutta karsinnan neljäs sija yli 47.05:n tuloksella vaihtui finaalissa pistesijojen ulkopuoliseen 9. sijaan tuloksella 45.94. Jo normaalisuoritus olisi tuonut neljännen sijan, sillä tuohon sijoitukseen vaadittiin vain reilu 47 metrin tulos. Pronssi voitettiin hieman yli 50 metrin tuloksella.

Eero Könönen