Taru Karejoki aitoi huippuajan 43,88

Taru Karejoki aitoi huippuajan 43,88

Viikonvaihteessa pidettäviin Helsingin Kalevan Kisoihin valmistautuva Taru Karejoki verrytteli juoksemalla perjantaina Finlandia Junior Games -kisoissa Vantaan Myyrmäessä 300 metrin aidoissa uuden komean ennätyksensä 43,88. Entinen kesäkuussa juostu ennätys koheni peräti 0,70 sekuntia.

Aika on 17-vuotiaiden Suomen tilastojen toiseksi paras tänä vuonna. Kärkikään ei ole kaukana, sillä saman kisan voittaja, Porvoon Vilma-Lotta Korhonen voitti Tarun sadasosalla ja otti nimiinsä tilastojen kärkipaikan:

-Kaksi ensimmäistä aikaa meni heikosti, sillä takasuoralla puhalteli voimakas vastatuuli. Sen jälkeen askel sattui mainiosti, Pyhäselän Urheilijoita edustava Karejoki puntaroi.

Kiihtelysvaaran Vattenfall-kisoissa keskiviikkona jumissa olleet jalat saatiin hieronnalla kuntoon, ja tyttö harkitsee myös Kalevan Kisojen 400 metrille osallistumista. Hänellä on naisten A-luokka myös tällä matkalla ja hänet on ilmoitettu sekä lauantaiselle 400:lle että maanantaiselle 200 metrille.

Viikon kuluttua Kristiinankaupungissa pidettävissä 17-vuotiaiden SM-kilpailuissa vasta 16-vuotias pyhäselkäläinen osallistuu sekä 300 metrin aitoihin että 300 metrin sileälle. Kahden parhaan joukkoon sijoittuminen toisi Juha Himangan valmennettavalle varman paikan 17-vuotiaiden Ruotsi-otteluun.

Eero Könönen