Niko Tahvanainen 150 m:n pe-poika

Niko Tahvanainen 150 m:n pe-poika

PyU:n 9-vuotias Niko Tahvanainen on ollut yksi ylivoimaisimpia pohjoiskarjalaisia nuoria urheilijoita tänä kesänä. Omassa ikäluokassaan hän on voittanut kaiken mahdollisen: keväällä pm-maantiejuoksun, sitten maastot, kesäkuun alussa pm-kävelyn, sitten viestikultaa ja heinäkuussa pm-moniottelun kultaa.

Kiihtelysvaaran kentällä hän pinkoi kesäkuun lopulla hyvin lähelle Kai Räsäsen neljän vuoden takaista 150 m:n pe:tä ja vihdoin 8. heinäkuuta Kiihtelysvaaran kisoissa ajan 23,02, joka on tämän hetken Suomen tilaston kärkitulos ja alittaa muutamalla sadasosalla Räsäsen käsiaika-pe:n 22,8.

Niko on Suomen tilastoissa myös mm. 40 m:llä (6,56, kakkosena), pituudessa, 3-ottelussa (kakkosena), kuulassa ja korkeudessa. Hän on PyU:n edustajana myös Vattenfall-seuracupin 2. osakilpailussa 11-vuotiaiden 150 m:llä 6. elokuuta.

Eero Könönen