Kai ja Pipsa kaksoismestareiksi huipentuman avauspäivänä

Kai ja Pipsa kaksoismestareiksi avauspäivänä

PyU kahmi kaikkiaan 12 mestaruutta ja yhteensä 34 mitalia helteisellä Joensuun keskuskentällä pidetyn P-Karjalan 12-15-vuotiaiden pm-huipentuman avauspäivänä. 13-vuotiaat Kai Räsänen ja Pipsa Kokko olivat PyU:n menestyneimmät urheilijat: kummallekin heltisi kaksi voittoa.

Räsänen oli paras seiväshypyssä omalla ennätyksellä 270 ja 3-loikassa myötätuulituloksella 11.02. Kokko puolestaan voitti odotetusti 60 m:n (8,69) ja 600 m:n kisat (1.50,91) hänelle rutiininomaisilla tuloksilla. Kumpikin lähtee jahtaamaan mestaruuksia myös päätöspäivänä keskiviikkona.

Pikamatkoilla heltisi PyU:lle kaksi muutakin mestaruutta. 13-vuotiaissa pojissa uusi lupaus Petteri Ronkainen rynni vastatuuleen ajan 8,22 ja vuotta nuoremmissa Ville-Pekka Kokko oli omaa luokkaansa tuloksella 8,65.

Teemu kovan 600-metrisen paras

600 metrillä PyU:lle herui voitot myös Teemu Ruipolle (P13) ja Anna-Kaisa Asikaiselle (T12). Teemu ratkaisi pelin vasta loppusuoralla, mutta Anna-Kaisa karkasi muilta heti ensimmäisellä kierroksella.
Teemun sarjassa oli mukana peräti 11 poikaa, joista seitsemän parasta alitti 1.50.

Päivän ylivoimaisimpia PyU:n lajeja olivat 12-vuotiaiden poikien kuula ja 15-vuotiaiden tyttöjen keihäs sekä 13-vuotiaiden poikien 3-loikka.

Kuulassa Toni Markkanen, Joona Kokkonen ja Teemu Kemppainen työnsivät 2 sentin sisälle (9.20-9.18) ja varmistivat PyU:lle kolmoisvoiton. Keihäässä Tanja Pesonen, Nina Vartiainen oli odotettu kärkikaksikko ja 3-loikassa Kai Räsäsen kärkitulosta säesti Ville Korhonen myös erinomaisella tuloksella 10.82.

Voittoja toivat PyU:lle myös Ilari Venäläinen (P14 seiväs) ja Jaana Häyrinen (T15 moukari)

Eero Könönen