Taru ja Inka urakoivat kaksi voittoa pm-kisoissa

Ajanotto nousi pääosiin pm-kisoissa Outokummussa

Polvijärven Vauhdin Jukka Hassinen ja Pyhäselän Urheilijain Taru Karejoki palkittiin avauspäivän parhaana poika- ja tyttöurheilijana helteisellä Outokummun Matovaaran kentällä pidetyissä 17-19-vuotiaiden Pohjois-Karjalan pm-yleisurheilukisoissa tiistaina.

Illan aikana tehtailtiin mukavat yli 10 A-luokan tulosta, mutta pääosiin nousi kuitenkin ajanotto. Sähköiset ajanottolaitteet eivät olleet asianmukaisessa kunnossa, ja niin 100 metrillä jouduttiin turvautumaan käsiaikoihin:

-Harmi, että kesän tärkeimmissä piirin nuorten kisoissa oli taas tällaista ajanottosekoilua. Esimerkiksi tyttöjen komeat satasen ajat jäävät käsiaikoina ynnä muuta -tilastoon, tuskaili Pokaryn kilpailupäällikkö Petri Maskonen.

Juuri 100 metrillä ei saatu sähköaikoja, kun ajanottopiuhaa oli 10 metriä liian vähän:

-Ongelmana on se, että Pohjois-Karjalassa ei ole tarpeeksi ajanottovälineistöä, ja nytkin laitteet jouduttiin lainaamaan Joensuusta. Valitettavasti jäi varmistamatta, että kaikki osat ovat mukana.

Käsiajanoton ongelma tuli konkreettisesti esille 17-vuotiaiden miesten 100 metrin jälkeen, kun tasaisessa kisassa vasta pitkän selvittelyn jälkeen saatiin kolme parasta juoksijaa järjestykseen. Aluksi hopealle juosseelle Jani Hyttiselle saatiin vasta viidenneksi paras aika 12,3, joka muutettiin lopulta 11,6:ksi.

Päivän tiukin kamppailu käytiin 17-vuotiaiden naisten 100 metrin finaalissa, jonka selvitti edukseen PyU:n Taru Karejoki käsiajalla 12,3. Tänä kesänä pe:n 12,44 juossut KiiU:n Noora Hämäläinen hävisi rinnanmitalla. Kummankin tytön ajat alittivat selvästi sähköajanoton A-rajan 12,90:

– Harmittaa, kun olisin tehnyt oman ennätyksen, mutta tämä tulos ei pääse tilastoihin, voivotteli Karejoki, jonka ennätys 12,63 on viime vuodelta.

Karejoki oli paras myös 300 metrin aidoissa Suomen tilaston kärkipaikkoja lähentelevällä ajalla 45,3.

Tänä kesänä 190 senttiä korkeutta ponkaissut Jukka Hassinen oli jälleen selvä ykkönen ja selvitti hienot lukemat 188. Hassinen urakoi mitalin myös 100 metrillä ja pituushypyssä. Toissa vuonna Vauhdin mies oli SM-mitaleilla 15-vuotiaiden sarjassa ja tavoittelee tilastokolmosena kärkisijoja tänäkin vuonna.

Olli pukkasi komean kuulatuloksen

Naisten 800 metrillä PoU:n Annina Walling ja OkuP:n Marja-Leena Kurki erottautuivat jo ensi kierroksella joukosta. Lopulta Walling jätti Kurjen, mutta kumpikin alitti selvästi A-luokkarajan.

A-tuloksia tehtailivat myös PyU:n Olli Rouvinen kuulassa, jossa syntyi yli 14,5 metrin tulos. PyU:n Inka Räsänen teki A-tuloksen kiekossa, samoin Tanja Pesonen keihäässä. Inka voitti myös 3-loikan tuloksella 10.63. Tanja, 15, heitti 600 gramman keihästä yli 36 metriä, eikä ole kiskaissut 200 grammaa kevyempää oman sarjansa välinettäkään kuin reilut kaksi metriä pidemmälle.

Outokummun Partion Jani Hyttinen, 16, hyppäsi pituudessa jälleen mainion tuloksen 640 ja myös Tohmajärven Eemeli Reijonen sekä PolVa:n Jukka Hassinen hyppäsivät yli 620 eli A-tuloksen, tosin liian kovan myötätuulen siivittämänä. Sarjaa ylempänä Katajan Mika Purmonen (626) ylitti samaten reilusti kuuden metrin rajan.

Kisat jatkuvat keskiviikkoiltana ja Pokaryn puheenjohtaja Jorma Huttunen lupasi, että silloin myös pikamatkoilla saadaan vuorenvarmasti sähköiset ajat. Järjestäjät lupasivat myös, että 100 metrin kisat tarvittaessa uusitaan, mikäli juoksijat haluavat tilastokelpoisia aikoja.

Eero Könönen