PyU:n Reetta Laitinen heitti nuorten EM-kisoihin

Pohjois-Karjala sai kolmannen edustajansa 22-vuotiaiden EM-kisoihin Puolan Bydgoszcziin, kun Pyhäselän Urheilijain Reetta Laitinen ylitti naisten kiekon kisarajan viidellä sentillä Jalasjärven kiekkokarnevaaleissa torstai-iltana.

Laitinen rikkoi urallaan toisen kerran 50 metriä tuloksellaan 50,05 ja lähtee nuorten arvokisoihin neljän vuoden tauon jälkeen. Aiemmin Joensuun Katajan Maija Kovalainen (7-ottelu) ja Jukka Keskisalo (esteet ja 1500 m) ovat rikkoneet kisarajan ja valitaan kisoihin.
Pihtiputaan keihäskarnevaaleistakin odoteltiin iloisia pohjoiskarjalaisuutisia, mutta tällä kertaa jouduttiin pettymään, sillä sekä Tohmajärven Mikko Löppönen komealla ennätyksellään (73.73) että Juuan Jänteen Viljo Toivanen (68.25) joutuivat tyytymään 22- ja 19-vuotiaiden EM-karsinnan sijoille viisi ja neljä.

Viljo ja Mikko niukasti rannalle

Suomella on 19-vuotiaissa miehissä rautainen keihästaso, sillä EM-karsinnan kolme parasta Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala (77.38), Tampereen Pyrinnön Tero Järvenpää (74.89) ja Pielaveden Sammon Antti Ruuskanen (69.14) on samalla Euroopan tämän vuoden tilaston kärkikolmikko! Viljo Toivasen osaksi jää näillä näkymin toimia varamiehenä, vaikka hänkin ylitti kisarajan 66,50 lähes kahdella metrillä ja on tällä hetkellä 19-vuotiaiden EM-tilaston seitsemäs.

22-vuotiaidenkin sarjassa kisaraja (70.00) ylitettiin monen miehen voimin. Puolan kisoihin heittivät Nurmon Tero Pitkämäki (77.21), Uudenkaupungin Saku Kuusisto (74.69) ja Kajaanin Seppo Hirvonen (74.08), josta ToU:n Mikko Löppönen jäi harmittavat 35 senttiä. Löppönen on syntynyt vuonna 1983, joten hän pääsee ikänsä puolesta 22-vuotiaiden kisoihin vielä kaksi vuotta.

Eero Könönen