Taru Karejoki juoksi juniorien Suomen kärkituloksen

Vasta 15-vuotias Taru Karejoki Pyhäselän Urheilijoista juoksi 300 metrillä junioreiden tämän kauden kärkituloksen 40,58 Jämsänkoskella sunnuntaina jatkuneissa pikajuoksukarnevaaleissa. Aika sijoittuu naistenkin tämän kauden tilastossa kolmanneksi.

Alle 20-vuotiaiden naisten 400 metrin EM-karsinnan voitti Simpeleen Urheilijoiden Elisa Kirvesniemi ajalla 57,20. Elisan vanhemmat ovat hiihtäjäpariskunta Harri ja Marja-Liisa Kirvesniemi.

Miesjunioreiden 400 metrillä paras suomalainen oli Hämeenlinnan Tarmon Juhani Mikkola ajalla 48,60. Hänen lisäkseen myös Turun Urheiluliiton Antti Toivonen juoksi paremman ajan kuin miesten 400 metrin voittaja Juha Yli-Arvela.

Alle 20-vuotiaiden pikaviestijoukkueet antoivat näytön kunnostaan Tampereen EM-kilpailuihin. Miesten joukkue sai ajan 41,83 ja naisten joukkue 46,30. Varsinkin naisten joukkueella Siina Pylkkä, Elina Korjansalo, Sari Keskitalo ja Elisa Hakamäki on ennakkoon arvioiden varsin hyvät menestymismahdollisuudet.

Saavutettujen tulosten arvoa kohottaa merkittävästi, että kilpailut käytiin erittäin koleassa säässä. Miesten 100 metrin finaalin aikana lämpötila oli selvästi alle 15 asteen.

Mikko Nieminen