Taru Karejoki aitoi Suomen kärkituloksen

Pyhäselän 16-vuotias Taru Karejoki kokeili ensimmäisen kerran 300 metrin aitoja ja juoksi heti sekunnin alle Suomen tämän kauden kärkituloksen Jämsänkoskella alkaneissa aitajuoksukarnevaaleissa. Voittoaika 44,58 on kaikkien aikojen toiseksi paras tulos P-Karjalassa. Kovempaa on juossut vain Katajan Tea Hytönen, joka juoksi myöhemmin illalla 400 metrin aidat naisten sarjassa.

Naisten 100 metrin aidoissa nähtiin komea kilpailu, jonka voitti Jaalan Voiman Hanna Korell ajalla 13,41. Myös hopealle juossut Katajan Anne Antila (13,78) sekä kahdeksanneksi sijoittunut Maija Kovalainen (14,55) aitoivat alle oman ennätyksensä, mutta valitettavasti juoksijoita auttoi liian kova (+3,0) myötätuuli.

Jämsän kestävyys- ja hyppykarnevaaleilla saatiin iloita useista pohjoiskarjalaisista kärkipään tuloksista. Lieksan Kari Heikura pinni 15-vuotiaiden 2000 metrin kakkoseksi hyvällä ajalla 6.09,41 ja ylemmissä sarjoissa ottivat 3000 metrin kolmannen sijan niin PyU:n Antti Räsänen (17), OkuP:n Marja-Leena Kurki (17) kuin PoU:n Annina Walling (19).

Tohmajärven Eemeli Reijonen hyppäsi pituutta tasan kuusi metriä ja Outokummun Antti Lappalainen kolme senttiä vähemmän. Hypyt riittivät 17-vuotiaissa hopea- ja pronssisijoihin.

Eero Könönen