Pyhäselällä kova Vattenfall-joukkue

PyU osallistuu Lieksassa pidettävään P-Karjalan Vattenfall-finaalin ensimmäiseen osaan kovalla joukkueella. 11-17-vuotiaiden sarjoissa kilpailevien nuorten joukkue saattaa olla jopa tasokkaampi kuin viime vuonna, jolloin PyU oli ylivoimainen Outokummussa pidetyssä cupin ensimmäisessä osassa. Silloin kilpailtiin täsmälleen samoissa lajeissa kuin nyt.

Seuran vahvimmat valtit löytyvät 13- ja 17-vuotiaiden sarjoista, mutta taso on hyvä myös 11- ja 15-vuotiaissa. 15-vuotiaiden sarjan pojat ovat lähes kaikki vuotta liian nuoria sarjaan. Tämä ei haittaa esimerkiksi Kai Räsästä, joka ikänsä puolesta pääsisi vielä 13-vuotiaisiin, mutta osallistuu nyt ennakkosuosikkina 15-vuotiaiden kiekonheittoon.

13-vuotiaiden poikien 60 metrillä on mukana ilomantsilainen, ensimmäistä kertaa PyU:n riveissä juokseva Petteri Ronkainen, joka lienee lajissaan yksi suosikeista.

17-vuotiaiden naisten pituudessa PyU:n edustaja on jo Kalevan Kisa -paikkansakin 200 metrillä varmistanut Taru Karejoki. Mikäli askeleet sattuvat, 5 metrin rajan ylitys lienee selviö.

Vattenfall-kisoissa seuran parhaan edustajan jokaisen lajin tulos pisteytetään. Yhteenlasketuista pisteistä muodostuu seuran kokonaistulos. Vuosi sitten PyU keräsi cupin avausosasta 14 500 pistettä ja johti valtakunnallista rankingia 5 000 – 15 000 asukkaan kuntien sarjassa.

Syksyllä Tuusulassa pidetyssä Vattenfall-finaalissa PyU sijoittui kakkoseksi Nurmon Urheilijoiden jälkeen.

Vattenfall-kisojen tulokset ilmestyvät forumiin ja tulospörssisivuille viimeistään 25.6.

Eero Könönen