Pyhäselän joukkueet A-luokkiin ja piirin ennätyksiin

Pohjois-Karjalan piirinmestaruusviestit käynnistyivät tiistaina Joensuun keskuskentällä 28 joukkueen voimin. Tänäkin vuonna pm-viestit on varsin aneeminen tapahtuma, sillä joukkueita illan koitoksiin oli saanut kasattua vain seitsemän seuraa. Kahteen edellisvuoteen verrattuna joukkueiden määrä on pysynyt suunnilleen ennallaan.

Pyhäselän (8 joukkuetta) ja Polvijärven Urheilijat (7 joukkuetta) dominoivat kilpailuja joukkueiden määrässä suvereeniin tapaan. Pyhäselkäläiset vastasivat myös avauspäivän kolmesta A-luokan tuloksesta ja kahdesta piirin ennätyksestä.

PyU:n 17-vuotiaat miehet ja naiset rynnistivät 3 x 800 metrin viesteissä uusiin ennätyslukemiin. Naisissa Nina Anttonen (2.26,9), Anna-Riikka Tiitinen (2.35,3) ja Pipsa Kokko (2.34,9) nipistivät entisestä ennätyksestä lähes 10 sekuntia ja miesten puolella Santeri Saarelainen (2.17,1), Timo Grönlund (2.13,6) ja Antti Räsänen (2.09,0) seitsemisen sekuntia.

Varsinkin poikien tuloksessa on vielä rutkasti parantamisen varaa, sillä Santeri jäi ennätyksestään yhdeksän ja Timokin viisi sekuntia. PyU:n poikien tavoitteena on yltää mitaleille kahden ja puolen viikon päästä Tampereella pidettävissä SM-viesteissä. Vuosi sitten sama kolmikko Eero Grönlundilla vahvistettuna sijoittui 15-vuotiaiden SM-pronssille.

Kolmannesta A-luokan tuloksesta vastasivat PyU:n 17-vuotiaat naiset juoksemalla 4 x 100 metrillä ajan 52,0. Joukkueessa pinkoivat Bettiina Kiiskinen, Pipsa Kokko, Inka Räsänen ja Taru Karejoki. Valitettavasti sähköinen ajanotto petti juuri naisten pikaviestin aikana, ja niin jouduttiin tyytymään käsiaikoihin.

Juuan Jänne juoksi naisten 4 x 800 metrin voittoon harvinaisella sisarusjoukkueella. Kaikki neljä juoksijaa olivat Gröndahleja ikäjärjestyksessä Laura (15), Erja (16), Outi (18) ja Heidi (21). Myös tulos on mainio: B-luokka ajalla 10.24,13.

Joukkueita oli Pyhäselän ja Polvijärven Urheilijoiden lisäksi saanut kapulaa kiidättämään Polvijärven Vauhti, Lieksan Urheilijat, Outokummun Partio, Juuan Jänne sekä järjestäjäseura Joensuun Kataja. Pm-viestit jatkuvat Joensuun keskuskentällä yhden välipäivän jälkeen torstaina (19.6).

Pm-pisteissä PyU johtaa avauspäivän jälkeen selvästi. Seura on kerännyt 28 pistettä, kun kakkosena oleva Polvijärven Urheilijat on saanut kasaan 16 pistettä.

Eero Könönen