PyU:n joukkueille 11 mestaruutta

13-vuotiaat pojat juoksivat pe-lukemia Lieksassa

Pohjois-Karjalan 9-15-vuotiaiden piirinmestaruusviestit juostiin ankean koleissa oloissa Lieksan keskuskentällä tiistai-iltana 80 joukkueen voimin. Lieksan Urheilijoiden sujuvasti järjestettyihin kisoihin sai koottua joukkueita 10 seuraa, joista Pyhäselän, Polvijärven sekä Lieksan Urheilijat rohmusivat lähes kaikki jaossa olleet mitalit.

Pokaryn johtohenkilöt pitivät huolestuttavana joukkueiden määrän vähenemistä. Kun vielä 1990-luvun puolivälissä kapulaa kiidätti parhaimmillaan jopa 150 joukkuetta, on määrä pudonnut huippuvuosista puoleen. Toissa vuonna mukana oli vielä 119 joukkuetta ja viime syksyn viesteissä yksi enemmän kuin nyt.

Pyhäselän Urheilijat oli mukana 25:n, Polvijärven Urheilijat 17:n ja isäntäseura Lieksan Urheilijat 16 joukkueen voimin. Loput seitsemän seuraa saivat yhteensä kokoon 22 joukkuetta. Piirin vahvoista seuroista Outokummun Partio sekä Tohmajärven ja Kiihtelysvaaran Urheilijat puuttuivat kokonaan joukosta.

Illan ylivoimaisesti parasta vauhtia esittivät Pyhäselän Urheilijain 13-vuotiaat pojat, jotka passittivat niin 4 x 100:n että 4 x 600 m:n pe-lukemat muistojen joukkoon. Piirinennätysjoukkueissa juoksivat Ville-Pekka Kokko, Ville Korhonen ja Teemu Ruippo Kai Räsäsellä (pikaviesti) ja Joona Kokkosella (pitkä viesti) vahvistettuina.

Illan 18 mestaruudesta Pyhäselän Urheilijat vei nimiinsä 11 ja Lieksan Urheilijat neljä. Yhden voiton seuroja olivat Polvijärven Urheilijat, Juuan Jänne ja Nurmeksen Sepot.

Eero Könönen