Pyhäselän Urheilijoille huikea Suomen kärkitulos

Kyösti Kakkonen nousi kaikkien aikojen kerääjäykköseksi

Pohjois-Karjalan kunniakierrospotti kasvoi kertarytinällä 54 468 eurolla, kun Pyhäselän Urheilijat rynnisti jo viidennen kerran peräkkäin Suomen kärkeen. Seuran kaikki kaikessa oli tälläkin kertaa Tokmannin toimitusjohtaja Kyösti Kakkonen, joka yksin sai kasaan huikeat 42 060 euroa eli enemmän kuin Suomen toiseksi paras seura IK Falken.

Samalla Kyösti otti nimiinsä kaikkien aikojen parhaan kerääjän tittelin. Hän on kerännyt viidessä vuodessa 164 000 euroa eli noin 977 000 vanhaa markkaa:

– Minua innoittaa keräämään ennen kaikkea se, että rahat menevät hyvään tarkoitukseen, tärkeänä pitämääni nuorten urheiluun. Sponsorini ovat lähteneet varsin helposti mukaan, koska juuri nyt on tilausta nuorisotyön tukemiselle, Kyösti Kakkonen selvitti.

Meneekö 100 000 euroa rikki?

Pohjois-Karjalan kokonaissaldo lähestyi Pyhäselän huikean tuloksen myötä 100 000 euron tavoiterajaa. Jäljellä on vielä neljä tapahtumaa, joten raja ylittynee muutamalla tuhannella eurolla.

Pyhäselän Kunniakierrosta olivat seuraamassa myös valtakunnan kk-päällikkö Seppo Järvelä sekä piiripäällikkö Esko Inkinen. Myös Pohjois-Karjalan yleisurheilun puheenjohtaja Jorma Huttunen oli mielissään kovasta tuloksesta:

– Tulos on tärkeä myös koko piirille, sillä 100 000 euron ylittäminen tietää lisäbonuksia, Huttunen iloitsi.

Jos oli Kakkonen selvä Pyhäselän, Pohjois-Karjalan ja myös Suomen ykkönen, keräsivät muutkin PyU:läiset kohtuullisia summia: yleisurheilujaoston puheenjohtaja Eero Könönen sai kasaan 3627 euroa eli piirin kolmanneksi kovimman tuloksen.

PyU:n kunniakierroksen vastuuvetäjät Marjatta ja Juha Rummukainen keräsivät jälkikasvunsa Marikan, Joonan ja Mikaelin kanssa 1525 euroa, Kari Kalajoki sai Jatta-tyttärensä listoille 1371 euroa. Myös valmentaja Harri Kiviniitty (1036) ylitti 1000 euron haamurajan.

Kovia tuloksia tekivät lisäksi Timo Grönlund (866), Osmo Kähkönen (720), Tiina-Liisa Soikkeli (653), Nina Anttonen (554) sekä Jouni Huuho (345), joka oli myös illan paras juoksija 45 kierroksellaan.

Lähes 40 kertaa 350 metrin kentän kiersivät nuoret kestävyysjuoksijat Antti Räsänen (39 kierrosta) ja Santeri Saarelainen (38). Osmo Kähkönen ja Eero Könönen juoksivat täyteen 37 kierrosta ja ehtivät aloittaa myös 38. kierroksen.

Eero Könönen