Pyhäselän keihäskisassa kovia tuloksia

Pasi Turunen kiskaisi 69.55

Pyhäselän Urheilijain perinteiset kevätkeihäskisat keräsivät 51 heittäjää Hammaslahden kentälle tekemään kauden avaustuloksiaan. Kymmenenä edellisvuonna kilpailtiin Suhmuran kentällä, mutta nyt kentän paikalle on rakennettu uusi koulu ja perinteiset kisat ovat siirtyneet Hammaslahteen.

Illan paras heittäjä oli Outokummun Partion 16-vuotias Pasi Turunen, joka kiskaisi 700 gramman keihäällä komean ennätyksensä 69.55 ja ponnahti 17-vuotiaiden Suomen tilaston kolmoseksi. Paljon ei jäänyt myöskään PyU:n Anssi Liimatta, joka mittautti ennätyksekseen 66.72.

Omia ennätyksiä syntyi aurinkoisessa alkukesän säässä kuin liukuhihnalta, mm. Nurmeksen 18-vuotiaan Juha Pääkkösen 63.19 ja Outokummun 21-vuotiaan Johannes Holopaisen 64.06 olivat miesten keihäällä heitettyinä komeita tulosparannuksia.

19-vuotiaiden naisten ykkönen oli viime vuoden SM-kolmonen, Savonlinnan Pauliina Laamanen, joka paransi ennätyksensä tulokseen 46.48. P-Karjalan naisten piirin ennätyksiä lähentelivät 22-vuotiaissa Katajan mestariottelija Maija Kovalainen (43.54) ja Nurmeksen Riikka Okkonen (42.30).

14-15-vuotiaiden SM-rajan ylityksiä syntyi kaikkiaan viisi. Elokuun alun Lahden kisoihin paikkansa varmistivat PyU:n Nina Vartiainen ja Tanja Pesonen 15-vuotiaissa sekä ToU:n Oona Sormunen, OkuP:n Mari Ingerttilä ja PyU:n Henrik Kinnunen 14-vuotiaissa.

Kisapaikalla käyskentelivät myös takavuosien heittäjäsuuruus Seppo Räty ja PyU:n Ari Pakarinen, joka valmistautuu käsileikkauksen jäljiltä tulevaan kesään Pariisin MM-matka mielessään.

Eero Könönen